Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Имам го от три седмици. седмица модел от серията LGC. Работи почти непрекъснато,но бърка командите и това ме учудва.
1, При зададени 21 в режим heat,auto понякога ги минава ,стига до 22-22,5 градуса при постоянна циркулация на ниски обороти,а друг път пада под 20,като спира и тръгва,спира и тръгва и посмъртно няма изгледи да достигне зададената температура. Във втория случай това става дори при по-ниска външна температура. Или пък при задаване на икономичен режим след час-два нищо не се променя,консумира пак толкова и отдава пак толкова.
2, Второ въпросче. Някой знае ли как пада COP-а с падане на температурите навън/да речем при 0 или при -5 градуса/ и при каква температура важи дадения от производителя COP 4.55. Благодаря предварително.
EDI - майстор
Имаш 07LGC, щом питаш за КОП 4,55.Той е при +7 външна и 20 вътрешна температури.Ето техническото, в него има данните за изменението на топлоотдаване и консумация, можеш да си сметнеш КОП-а - http://www.fgeurofred.co.uk/content/Pro ... hnical.pdf на 9-а страница са данните за 7-ицата.Икономичния го остави, не го използвай.Колко квадрата икубика ти е помещението, имаш ли изолация, каква.Режима ти отопление или автоматичен е, че не разбрах, или имаш предвид турбината на АУТО.Чистил ли си въздушните филтри от закупуването му.
Турбината е на auto,нали казват,че така е най-добре. Режима е на отопление. квадратурата е 14 кв,на първи етаж,за съжаление,над мазите и се усеща едно постоянно течение по пода,въпреки че съм уплътнил навсякъде,знам ли вече и аз през кои пори влиза студ. дограмата е стара,но от никъде не духа. иначе е южен,но то пък няма слънце в нашия шибан град Русе. Имам чувството,че много харчи,все пак на отопление е 10200 Btu,не е маломощен за квадратурата. замерванията ми са следните. сега е -4 градуса навън,вчера също,а след като достигне зададените 21 харчи/само климатика/ 570-700 вата на час на ниски обороти,тоест при поддръжка на темп. ако го изключа и пусна духалка на 1300-1400 вата ще поддържа тази температура,няма да падне. Тогава излиза,че COP-А е 2-2,2 най-много.Не е ли смущаващо за чисто нов климатик? Филтрите през 10 дена ги чистя.

Тема "Защо FUJITSU се държи странно и не реагира адекватно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: