• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Бат Иво - специалист
Система за охлаждане на къща с използване темпераратурата на кладечова вода ,къде да намеря литература?
fox_vt - майстор
На жената баща и на село си беше направил такъв "климатик" намерил радиатор от бус със перките,той е един малък горе долу като интерколер не е плосък,като топлообменник като размери.Та той изпомпва вода от кладенеца която минава през радиатора и се излива в мивката,като пусне вентилатора и духа студено като климатик.Та ако се взема вода от там и се прекара през радиатори обдухвани от вентилатори или направи вътрешни тела от климатик ще стане работата,само вода да има.Разбира се винаги може да има готово решение нейде в нета,и друго се сетих трябва да се измисли решение с конденза.
Бат Иво - специалист
Аз знам че преди години подобна система беше хит (така ми е казано).Аз се колебая между три варианта.1. Дето е описал колегата да изпомпвам водата през топлообменник и да я изхвърлям .( грехота е да изхвърляш вода) 2.Да изпомпвам водата и след топлообменника да я връщам в кладенеца. 3. За циркулацията в системата да използвам въздух който да преминава през два топлообменника единият в стаята ,другият в кладенеца потопен в студената вода.,,,,,,,Коментари и идеи да имате?
a_stoev - майстор
Купи си готов вентилаторен конвектор и си изкопай втори кладенец да връщаш водата. Така даже че имаш известна икономия заради изравняването на налягането между вход и изход.
Последна промяна от a_stoev на нед яну 08, 2012 10:43 pm, променено общо 1 път.
Бат Иво - специалист
a_stoev написа:
Купи си готов вентилаторен конвектор и си изкопай втори кладенец да връщаш водата.
Доста скъпо.Все още нямам и първият кладенец.Не гледай аватара ми че съм в чужбина не съм на пачка. :?
fox_vt - майстор
Ако ще връщаш водата трябва да е в отделен кладенец,относно въздуха може и да стане но не виждам как ще решиш проблема с конденза който ще се събере за норматив в топлообменника в кладенеца.Все пак той ще е най ниската точка.
a_stoev - майстор
Е не е толкова скъпо. конвектор 6 квт е 350лв.
Бат Иво - специалист
a_stoev написа:
Е не е толкова скъпо. конвектор 6 квт е 350лв.
имах предвид копането на кладенец ( *2)
vasikata - специалист
Вариант 3 само че вместо въздух си циркулира вода която се охлажда в кладенеца. Така не изхвърляш нощо но, кондез ще има при всички положения. Най-евтино ще ти излезе леко преработено вътрешно тяло от климатик поне такива изхвърлени лесно ще намериш при вас.
Бат Иво - специалист
Това чудо го обмислям за в Бг. като си дойда писна ми в чужбина.Може би антифриз или друга течност която има добър топлообмен.Конденза няма да е толкова много зада немога да го изхвърля където и да е (мисля).Пуснах темата за да разбера ако има вече такива до колко са ефективни.Ако знае някой де.
  • 1
  • 2

Тема "Охладител?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: