• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
idakieff - специалист
здравейте намерих днес едно вътршно тяло от климатик уарпул с одрязани кабели и тръби и съм решил да го вържа за сега само към отоплителната инсталация тръбичките ще им запоя преходи с резба ама незнам какво да правя с кабелите има един трижилен явно захранващ и един двужилен тъничък моля за съвет изкам да го свържа само да духа без да ползвам никакво управление
bulhomes2 - майстор
idakieff написа:
Здравейте. Намерих днес едно вътршно тяло от климатик уарпул с отрязани кабели и тръби и съм решил да го вържа за сега само към отоплителната инсталация. Тръбичките ще им запоя преходи с резба, ама не знам какво да правя с кабелите. Има един трижилен - явно захранващ и един двужилен тъничък. Моля за съвет искам да го свържа само да духа без да ползвам никакво управление!
Човеко, ти втори клас минал ли си? Къде си тръгнал да занимаваш с такива "сложности"?
a_stoev - майстор
За да не се сърдят колегите, аз ще сложа малко точки и запетаи, да ги наместят във мненията на автора на темата.
...................................................
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Предполагам, че са достатъчни.

По темата:
Няма да стане, сечението на тръбата е малко, а дължината и е голяма. Ако някак се презапоят, което според мен е много, много трудно, да са няколко хода успоредно може и да стане.

П.П. Може и проблем във клавиатурата да е. Да няма шифт, '.' и ',' . Добре поне, че паузата работи.
gorgidanchev - специалист
Стига с тия намеци и подиграфки.Като не знаете не пишете.Аз съм с такова тяло от климатик.Но друг модел.Елтехник съм.Дистанционното работи.Но отдалеко без да мога да видя и замеря изводите :? няма да стане.Питай колегите от ВЕНТИЛАЦИЯ И КЛИМАТИЦИ.За ефекта бъди сигурен,че ще е положителен.Зимата го ползвам за отопление а лятото от кладенеца за охлаждане .Затоплената вода в райграса.Търся поне още две тела но в нащо градче :?: .
idakieff - специалист
интересува ме само как да свържа отрязаните кабели вече дори му направих спойките с преходи за половин цол
idakieff - специалист
ето и снимката

Прикачен файл

Photo-0001.jpg
Photo-0001.jpg (58.99 KиБ) Видяна 9577 пъти
a_stoev - майстор
gorgidanchev, знаем как и знаем че няма да стане и защо няма да стане. Пробвано е, има из форума няколко не прочели и пробвали, да се убедят че няма да стане и не е станало.
Подаваш захранване на захранващия, а срязания сензор сменяш с подходящо съпротивление, да не седи все в дефрост и това е всичко по ел. частта. По вода нещата са малко по сложни. Както ти писах вече хидравличното му съпротивление е много голямо, предполагам, че напора ти е малък и мощността която ще отдава ще е много малка. Но щом си решил сложи си го.
idakieff - специалист
дай идея за ел съпротивлвние
а иначе си прав но ще пробвам ако се наложи ще го разглобя и още от вътре ще му сложа по широка тръба ф15примерно
ba6ticata - специалист
На двете тънки жици вържи едно съпротивление от 10к.Няма начин да не 'заблуди' електрониката,независимо каква е оригиналната стойност.Иначе те подкрепям в начинанието, въпреки отношението на някои знаещи.
gorgidanchev - специалист
a_stoev Аз и в момента се отоплявам с вътрешно тяло и съм доволен.Ако имаш много радиатори може и да не ти върши работа.Системата ми е малка.Имам вързани един бойлер радиатор и вътрешно тяло от клима.Печката е зидана между други две стаи и там съм вградил водна риза за да отоплявам всекидневната и бойлера.Целта ми беше да затопля бързо всекидневната и я постигнах.
  • 1
  • 2

Тема "как да направя конвектор от вътрешно тяло на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: