• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
filmatoplo - майстор
Мобилен климатик - да ама не . В Практикер магазина гледам пуснали един да работи - отгоре духа студено , обаче отзад духа топло. Аджиба какъв ще е ефекта в стаята - да не съм луд да пробивам дупка в стената да вадя топлото навън . Кое му е мобилното в случая -или аз нещо бъркам.
fbr - майстор
В комплекта на климатика има въздуховод,който се включва в комина. Ако нямаш комин, сори, трябва дупка в стената, или където намериш за добре. Мобилното в случая е, че можеш веднага да го преместиш в друга стая с комин.
EDI - майстор
Хич не се захващай, за нищо не стават.
filmatoplo - майстор
Не попитах за конденза лятото - и маркуч навън ли да вадя .Еди -май си прав .
Trifun - специалист
@filmatoplo, след като вече обясни откъде идва ника ти ... дупките в стената не би трябвало да са ти проблем ... :razz: :wink: :lol:
vanko68 - специалист
Конденза се събира вътре във вана и после с помпичка се качва и се пръска върху нагретия кондензатор.Така се изпарява и се връща във въздуха отново.
А при по-стари модели се събираше в резервоар и се хвърляше на ръка.
zmeios - специалист
fbr написа:
Ако нямаш комин, сори, трябва дупка в стената, или където намериш за добре.
Всъщност по-често се практикува хобота да бъде изкаран навън през специално отворен за целта прозорец.

Но колегите са прави - никаква работа не върши, най-много от зор, преко сили, за аварийна цел ако нещо се скапе 'главната' климатизация, пък по някаква причина трябва да охладите дадено помещение временно. И то - слабо :( и с голям разход на ток :(
Последна промяна от zmeios на пон юли 20, 2009 7:57 pm, променено общо 1 път.
vanko68 - специалист
И с бръмчене,понеже компресора си е вътре при вас.И двете перки на вентилаторите се чуват вместо една при сплитовете.
filmatoplo - майстор
Аз лично имам монтиран климатик от 12 години Самсунг , но не го ползвам -лятото се разболявам от него, зимата топли до 5 гр външна температура под нулата - само бръмчи и замръзва. 12 ка се води.Сега се пада в 11 кв стая ,след като преградих предишната 22 кв на две детски.Да седи за зорзаман :lol: .
pac_ - специалист
Вчера в "Мост компютерс" видях такъв.Не работи много лошо,ама вдига доста шум!Отзад излиза един алуминиев въздуховод,който излиза през дупка в стъклото.Не е много удачен вариант.
  • 1
  • 2

Тема "Мобилен климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: