Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
pac_ - специалист
Здравейте,колеги!Имам следния проблем:Климатика е "Hisense" KFR-4001W/BPE С фреон R22.В режим "отопление"-превключва от "студено" на "топло",след определено време цъка реле и превключва 4-пътния вентил.Тръгва външния вентилатор и компресора бавно започва да набира обороти.Налягането е постоянно 8bar.Тръбите са хладни.Компресора работи на ниски до средни обороти,вътр. вентилатор не включва.В режим"студено"-тръгва вътр. вентилатор,цъка някакво реле,но компресора не тръгва.След стопляне на темп.датчик,тъгва слабо компресора на ниски обороти.P 7-8bar.Съседа каза,че като реботел,изключвал и се включвал след много дълъг период от време(какзва на другия ден).Пускал го(климатика),той седял и "мислил,мислил и като реши тръгва.Това налягане го мерих при външна темп. около18,19 градуса. :?

П.П Климатика е 18-ка инвертор
pac_ - специалист
Никой ли няма мнение по въпроса? :? Хайде малко помощ? :sad:
pac_ - специалист
Климатика е свален.Отворих външното тяло и разкачих компресора(тръбите му).При пускане,двигателя тръгва и бавно повишава оборотите до максимални,но не вдига никакво налягане.Компресора не работи,но каква е била причината за да се получи това? :? Фреон имаше.Не знам колко точно ,но имаше.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
pac_ написа:
Климатика е свален.Отворих външното тяло и разкачих компресора(тръбите му).При пускане,двигателя тръгва и бавно повишава оборотите до максимални,но не вдига никакво налягане.Компресора не работи,но каква е била причината за да се получи това? :? Фреон имаше.Не знам колко точно ,но имаше.
Компресора шумно ли работи или не?
Докато вдига оборотите премери консумацията (нищо не каза за нея).
Ако е ненормално ниска - може да е механичен проблем в компресора (работи без товар).
pac_ - специалист
Компресора издава свирещ звук,подобно на реактивен самолет.А консумацията е от 1до1,8А,при пълна мощност на мотора(максимални обороти).
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
pac_ написа:
Компресора издава свирещ звук,подобно на реактивен самолет.А консумацията е от 1до1,8А,при пълна мощност на мотора(максимални обороти).
Моето скромно мнение е че компресора е електрически здрав, но механиката му се е скапала (върти но не помпи, шуми).
Консумацията от 220 - 400 W е показателна за мен.
Наскоро имах същият случай - само че без шум. (Неможах да разбера дали компресора се включва, докато не откачих вентилатора). Беше 12-ка конвенционален - консумация 200W. Резултата беше смяна с нов компресор.
pac_ - специалист
Предполагам е счупена пружинка на компресора.С един колега говорих по въпроса.Можело да се оправя ама не знам точно как? :? Ако някой знае,може да помогне.
pasat - специалист
Пружина не се сменя лесно. Вижда се след сряз на компресора близо до дъното и развиване на 6 болта. Но е в един канал който е с тесен процеп...... Бе може да се пробваш ама ... не се знае какъв ще е крайният резултат и колко време ще работи след всичките тези манипулации...

Тема "Проблем с климатик "Hisense"-не работи нормално" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: