Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
minkata - напреднал
Здравейте, ситуацията при мен е следната: Всекидневна около 30 кв.м. на първи етаж над гаражи в нова кооперация с външна изолация(и на тавана на гаражите), читави дограми и вата + ГК от вътре, имам две малки деца така че за затваряне на врата към коридора не е уместно да се говори, та отчасти се отоплява и той. Миналата година когато се преместих си преместих и климатика защото след ремонта логично бях приключил с парите. Климатика е Кариер Голд "12-ка" не помня точно модела, работи си много добре, но в големите студове определено не смогва - затопля бавно и почти през цялото време на максимум. Естествено искам да оправя ситуацията като вариантите за които се сещам са :
1. Добавям още един по-малък, който пускам само когато има нужда. Стаята е с доста разчупена форма и място има по стените.
2. Подменям сегашния с по-голям а този слагам в някоя от спалните където в момента се топля с конвектори.
Лично аз май клоня към първия вариант защото хем ще е по-евтин, хем за спалните предпочитам догодина да събера пари и да сложа "подови" или както там се наричат, но не знам доколко има смисъл да кича стените с климатици. Приемам и конкретни идеи за модели - искам конфорт и сигурност, което знам че струва пари.
Благодаря ви предварително за съдействието.
vasikata - специалист
Ако помещението го позволява два малки климатика винаги са по-добре от един голям. По- тихи са и по-икономични. Като избор на машина мога да ти предложада да звъннеш до Булклима да поташ има ли останала 9 Плазма, бяха на привършване, Отоплителната и мощност е по-голяма от 12 Кериер и е с по-добър СОР. 1400 лв.
minkata - напреднал
vasikata - TOВА ли е машината, която ти предлагаш? За парите - при условие, че ще се добавя един по-малък климатик спокойно мога и да премина 1500 лв, но не съм убеден доколко си заслужава. За Мидея и подобни не питам изобщо, по-скоро съм се насочил към Дайкин, Тошиба, Фуджицу, Мицубиши. Мислех да добавя и още един Кариер като моя, за да ползвам 1 дистанционно, но за цените си са с нисък КОП, малко екстри, а и като хардуер чувам лоши отзиви за това което се предлага у нас.
Да попитам още нещо - видях на сайта на булклима че има малки термопомпени инсталации (6,8 kW) имате ли идея горе-долу какви са цените? Двете спални са с общ излаз към голяма тераса и може да се монтира голямо външно тяло на терасата, та ми хареса идеята.
vasikata - специалист
Мицубишито е добър избор но този модел отстъпва по всички показатели на плазмата на Женерал, единствено е малко по-тихо външно тяло и не произведен е Китаи (Ако е от значение за теб). Хипер инверторите са с по-добри показатели но са и по-скъпи за съжаление. За термопомпите които предлагат са вода-въздух с инверторно външно тяло на General и италиански топлообменник тръба в тръба. Никога една термопомпа вода-въздух неможе да постигне СОР на малък климатик. Предимството е че има само едно външно тяло. Цената на 6Кв машина беше над 5000 лв. доколкото помня.

Това е мое мнение и не го казвам за реклама.
minkata - напреднал
Благодаря за информацията и на двама ви! Термопомпата отпада - при такава разлика в цените за две спални няма смисъл. A за General-а хареса ми, като цена е ОК. За сега ще е той. Ilia мога да отделя и 2000лв. което беше сумата за голям, но не мисля че има смисъл да се дават толкова пари за втори климатик.

Тема "Съвет за подмяна/добавяне на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: