Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Norek1 - специалист
Здравейте, миналата година си взех Daikin FTX35JV1B и имам няколко въпроса:
1.На гаранционната карта пише (чак сега обърнах внимание) - модел вън. тяло RX35JV, модел вътр. тяло FTX35JV - това нормално ли е?
2.В началото на зимата се появи шум от външното тяло - тракане(от нормално до доста силно), след като леко го добирах с ръка(пръст) звука спираше, докато го допирам.По средата на зимата се появи друг шум този път от вътрешното тяло, след като достигнеше дадената температура и спираше (примерно дал съм го на 27 и като си лягам го слагам на 22 градуса), звука мога да го оприлича, ако да речем във вентилатора на компютъра се опира кабел, но постоянен, един и същ и доста по силен и дразнещ.
3.Сега забелязах като го пуснах малко да охлади - пуснал съм го на 22 гр. след което го включвам на режим "powerful" след това си духа например още 20мин. на 22гр. и като стане студено почнах да го дигам стигнах до 32гр. ,което е тавана за охлаждане но климатикът продължаваше да си духа студено без да изключи.(експериментът го направих няколко пъти).
Благодаря за помощта предварително
EDI - майстор
Първото е нормално, така се означават телата на ДАЙКИН, не носят едни и същи индекси.За 2 се обади на сервиза.За 3 функцията трябва да продължи 20 минути и после да мине на последния настроен режим със старите настройки.Ако не става, обади се на сервиза.
vaioo - специалист
За 2 проблема е във втулката на турбината.
Norek1 - специалист
Здравейте пак, изчаквах, но няма повече миналата година си взех от ванко68 климатика звъня му вече 15 дни и не вдига.Искам да попитам има ли възможност да прехвърля гаранцията към някой, който продава официално Дайкин в Пловдив, аз съм от гр.Пещера
EDI - майстор
Я влез във форума СЕТКОМ, там има една група хора, които също са пострадали от ВАНКО по подобен начин, скоро организираха среща и сигурно са обсъждали и този въпрос.
Norek1 - специалист
Да влезнах от там ми предложиха това решение :)
EDI - майстор
Може би ако се съберете всички ще може да се направи нещо.Спомням си, че някой каза, че гаранционните карти са от АТАРО.
Mega - специалист
Трябва да си говорят а Атаро, поне да вдигнат шум. Ако от там разберат, че има проблем с Ванко, ще спрат да му дават стока. Според договорката на Атаро с дистрибуторите, Атаро осигурява частите а дилъра сервиза. Ако разберът, че има проблем и то не е единичен случай Ванко ще се прости с машините от Атаро!
Norek1 - специалист
Кофтито, че на мен бланката не ми е на Атаро, пък има хора, които им е на Атаро.Мисълта ми е ако има някой от Пазарджик, Пловдив и той да страда като мен да ми пише ЛС, да видим какво можем да направим.А вече и централата на Дайкин е уведомена и го е премахнала от списъка с партньори.
kuuuuuul - майстор
Е ми той така зарибяваше,6 год. гаранция давал и после иди гони михаля.Не мога да разбера модераторите защо продължават да трият темите които разкриват неговите измами и по този начин ги улесняват.И аз ако бях прочел по рано нямаше да игоря с 1750лв. :wallbash:

Тема "Проблем с Daikin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: