Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте.
Вчера цял ден съм обикалял за климатик и не мога да реша какъв да си купя.Става въпрос за хол (18кв.м.) + кухня (12кв.м.) общо около 30кв.м. с преход.Имам нова дограма,а скоро ще сложа и изолация.Климатика който ми предложиха е Daikin FTXN50K/RXN50K (Цената в случая е водеща да се спра на този модел :) От Пловдив съм и ми го предлагат за 1550 лв. + монтажа.Та въпроса ми е запознати ли сте с този модел?Ще ми е достатъчен ли за тази квадратура,защото ми казаха,че бил 18-ка,но отговарял на по-малко и го дават за 33кв.м. Не знам също така дали не е доста шумен? Ще го ползвам основно за отопление (около21-22градуса) и се чудя дали и сметката ми за ток каква че е.
Забравих да кажа,че в един магазин ми казаха,че точно този модел не бил японски,а китайски или тайландски-това вярно ли е и ако е така дали няма да се прееба дето се вика?
Моля давайте съвети!
splitservice - специалист
alppp написа:
Здравейте.
Вчера цял ден съм обикалял за климатик и не мога да реша какъв да си купя.Става въпрос за хол (18кв.м.) + кухня (12кв.м.) общо около 30кв.м. с преход.Имам нова дограма,а скоро ще сложа и изолация.Климатика който ми предложиха е Daikin FTXN50K/RXN50K (Цената в случая е водеща да се спра на този модел :) От Пловдив съм и ми го предлагат за 1550 лв. + монтажа.Та въпроса ми е запознати ли сте с този модел?Ще ми е достатъчен ли за тази квадратура,защото ми казаха,че бил 18-ка,но отговарял на по-малко и го дават за 33кв.м. Не знам също така дали не е доста шумен? Ще го ползвам основно за отопление (около21-22градуса) и се чудя дали и сметката ми за ток каква че е.
Забравих да кажа,че в един магазин ми казаха,че точно този модел не бил японски,а китайски или тайландски-това вярно ли е и ако е така дали няма да се прееба дето се вика?
Моля давайте съвети!
Климатика е нов модел и още не е "презимувал", но съм сигурен че ще се справи с 30кв.м . Ако прехода към кухнята е портална голяма врата е добре, иначе няма да имаш много топлина там. Вътрешното е Тайланд, а външното Китай.
А някакъв друг модел или марка за подобна атрактивна цена да се сещате?
alppp написа:
А някакъв друг модел или марка за подобна атрактивна цена да се сещате?
Колега модела на Дайкин които си посочил не е добър избор прави се в Китай в завода на GREE вместо да взимаш една 18 по добре ще е да вземеш два климатика 9 и 12 или две 9 особено ако ще го ползваш и за отпление !

ако все пак държиш на 18 дайкин по добре си купи модела FTX50GV/RX50GV много по добър е прави се в Чехия малко по скъп е но си струва! 1500лв с монтаж-а са малко трябва да си заделиш поне 2000-2200 лв за двете помещения
a_stoev - майстор
И като се прави в завода на ГРЕЕ, какво? Нали все един инженер го е измъдрил? То и електрониката на мерцедес се лепи в русе....
Между другото Грее е нелош избор, ама не е марка. Щом са две помещения спокойно може да си вземеш мулти на Грее, пак ще е в бюджета.
kuuuuuul - майстор
А това видя ли?
http://kupuvam-prodavam.com/?f=show_ad&id=163541
Има разлика м/у FTXN50 /китайски/ и FTX50 май Белгийски :?
Нека специалистите да кажат.
kuuuuuul написа:
А това видя ли?
http://kupuvam-prodavam.com/?f=show_ad&id=163541
Има разлика м/у FTXN50 /китайски/ и FTX50 май Белгийски :?
Нека специалистите да кажат.
Модела е FTX50GV/RX50GV прави се в Чехия!

Тема "Моля за съдействие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: