Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
krys - помощник
Здравейте,
поради големите жеги напоследък ми предстои купуване на климатик, който ще се изпозва само през лятото за охлаждане, за зимата ползвам конвектор.
Помещението е 19кв.м с южно изложение, панелка, с вътрешна изолация, пвц дограма с Ка-стъкло, с вътрешни алуминиеви щори.
Температурата в помещението от 1-2 седмици е 27-28 градуса /почти денонощно/.
Моля, препоръчайте ми евтин модел, който да подържа температурата до поносимите 23-24 градуса.

Другото за което се замислям, е да сложа външни щори, които ще ми струват около 150 лв, а не знам до колко ще свалят температурата.
roly - специалист
Вземи си най евтиния обикновен климатик- инверторните са за топлене и през зимата.
galin56 - специалист
Ами за щорите отговора е лесен и ти го знаеш най-добре. Прецени дали жегата влиза главно през прозореца. Защото примерно ако жегата идва от напечени външни стени или през вратата тогава щорите са -150лв и ефект нулев. А и минус на щорите е че намалят естествената светлина в помещението значително. Така, че единствения човек който може най-добре да прецени си ти. Иначе ако проблема идва главно от прозореца мисля че щорите също ще бъдат ефективни.
krys - помощник
Не съм сигурен в ефекта на щорите,
и за това оставам на варианта - климатик.
Въпроса е дали 9-ка ще ми е достатъчен...
или да търся 12-ка
Кубатурата е около 50 куб.м
EDI - майстор
За охлаждане си сметни 100 вата на квадратен метър.
krys - помощник
Ako se smiata 100 v na kv.m zna4i edna 9-ka ste mi svarshi rabota.
EDI - майстор
Да, за охлаждане 9-ка е достатъчна.

Тема "Съвет за климатик за охлаждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: