Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
yasoo - специалист
Здравейте,
аз съм поредния нуждаещ се от вашата помощ и ще съм благодарен за всякакви съвети :)
Сега по темата...
Нуждая се от съвет за избор на климатик (или климатици) ще се ползва само за отопление, помещение 65 кв.м. като цяло сравнително топло, има хубава изолация, с пвц дограма, и е само с 1 външна стена. Не държа да става много топло в него, едни 20°С са напълно достатъчни. Другото което е климатика ще се пуска само за по 4-5 часа на ден.
Бюджет.... емиии мноого ограничен (максимум 1000 - 1200 лв.)... за съжаление се налага да изневеря на моето любимо Фуджицу и да се насоча към нещо от по-ниския клас. Приемам всякакви предложения... дали 1 по-мощен климатик, дали 2 по-слабички за мен няма значение.... въпроса е да се вмъкна в тези пари а и да не ме заболи сърцето от сметката за ток :)

Благодаря предварително!
dundurma - специалист
и в сеткома ти писаха АБСУРД
yasoo - специалист
dundurma написа:
и в сеткома ти писаха АБСУРД
Защо да е абсурд... в стария ми офис отоплявахме помещение 50 кв. с една измислена конвекционална Мидеа при условие, че офиса беше тавански и не се оплаквам. За съжаление това беше преди 2 години и изобщо нямам спомен какъв модел беше машинката :)
VLADO66 - майстор
Взимаш си два такива http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... -1000.html# и се молиш да не е много студена зимата :)
idunno - специалист
Аз 50 квадарата ги отоплявам с едно Ямото 24ка, на пръв поглед бюджетно решение, но се оказа доста добра машинка.Ама с тоя бюджет от 1000 лева може да се отопляваш с конвектори и ще ти останат за сметката за тока.
dundurma - специалист
значи пак ти казвам няма вариант да топлиш около 170 куб.м. с клима за 1000 лв.да приемем,че искаш около 20 гр. ,да приемем че за тях е нужно 50 вата на кубик=8.5 киловата мощност.......................за 1000 лв. АБСУРД
Aleksandars - специалист
Може да се пробва с това...
Модел: RS-24UC
Външно тяло: RO-24UC
Капацитет охлаждане: 6.80 kW, 23208 BTU
EER: 2.83
Капацитет отопление: 7.40 kW, 25256 BTU
COP 3.08
Захранващо напрежение V/Hz/ø: 230/50/1
Ток охлаждане (А): 10.6
Ток отопление (А): 10.5
Консумация мощност-охлаждане (kW): 2.40
Консумация мощност-отопление (kW): 2.40
Изсушаване (л/час): 2.5
Дебит на въздуха-вътрешно (m3/h):970
Дебит на въздуха-външно(m3/h): 3200
Размери -вътрешно ВхДхШ (mm): 320x1120x220
Размери -външно ВхДхШ (mm): 650x830x320
Тегло -вътрешно (kg): 16
Тегло -външно (kg): 59
Шум - вътрешно / външно(dB(A)): 45~38/53
Диаметър на медни тръби - малка/голяма (mm) 9.52/15.88
Макс.дължина на тръбите (m): 20
Макс.височина на тръбите (m): 8
Диапазон външна температура-охлаждане (C°) -10~43
Диапазон външна температура-отопление (C°) -15~24
Фреон: R410A
Подходящо помещение до (m2): 63
Секънд хенд, но в отлично състояние...
dido uzunov - специалист
Аз ползвам това за помещение 38кв.м. BTU 18 на отопление 20. Качество/цена-добре ако не робуваш на марки.
http://satex.bg/bg/product-view/33.html

Тема "Избор на климатик за 65 кв.м. помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: