• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Stefan_62 - майстор
Здравейте, майстори и специалисти :drinkers: . Налага се да закупя климатик, който основно ще се използва за охлаждане през лятото и отопление през преходните сезони, когато не работи парното.Общата кубатура е около 40 куб.м или по-точно казано две преходни стаи /хол и спалня/. Бюджета е 1000-1300 лв. и е твърд. Рових се доста, марки бол, мнения бол и от толкова много информация човек накрая се чуди какво да избере. Най на края се спрях на този модел http://www.cameo.bg/fujitsu/285-asyg-12leaoyg12le, прочетох доста добри отзиви за марката. Та молбата ми е да се изкажат специалистите и потребителите на този модел или марка дали съм направил правилният избор или да търся друг модел. Благодаря предварително.
EDI - майстор
За този бюджет това е много добър избор.Ще се справя с отоплението не само в преходните сезони, но и в студа без проблем в тедзи 40 кубика.Гледай тръбния ти път да не е под 3 метра, ако се налага да го навият пакета зад външното тяло.Ако ще го ползваш за двете помещения, гледай вътрешното да е насочено срещу отвора между двете стаи.Аз в къщи топля близо 28 квадрата хол и спалня/около 75 кубика/ с 9LDC разположен по същия начин срещу вратата на спалнята.
Stefan_62 - майстор
Благодаря EDI :drinkers: , това за тръбния път/предполагам тръбите от външното до вътрешното тяло/ е много ценна информация /ако не го знаех със сигурност при монтажа щяха да го направят по-къс/. Колкото до вътрешното тяло и аз така съм решил да бъде точно срещу входа на спалнята, а и самото разположение на мебелите ми позволява този вариянт като най удачен.
mitko414 - специалист
Изборът е добър, но не вярвай на това "Произход:Япония" от линка ти.
Ако наистина ще го ползваш само за охлаждане и отопление в прехода, може и да разгледаш и конвенционалните модели, има много добри, на много добри цени.

Би ли потвърдил 40 куб. м.? За хол и спалня ми се вижда малко, това са 16 кв. м. общо, ако 40 е квадратурата, ще трябва да се преразгледа решението за мощност на климатика.
Stefan_62 - майстор
mitko414 написа:
Би ли потвърдил 40 куб. м.? За хол и спалня ми се вижда малко, това са 16 кв. м. общо, ако 40 е квадратурата, ще трябва да се преразгледа решението за мощност на климатика.
Почти никога не вярвам на посоченият произход, но се надявам, че поне няма да е Китайче, а ще е някъде от Сингапур или Тайван, но ако е Японче още по- добре :lol:.Колкото до кубатурата грешката е моя, не знам защо съм го написал така /нещо друго е било в главата ми :? /, но реалната общата квадратура на двете стаи е 30 кв.м. или около 75 куб. Въпреки това ми се струва , че при тази квадратура ще върши работа, но ако се наложи ще търся друг вариянт в рамките на бюджета.
Mega - специалист
Точно китайче е, но за твоите нужди става. 30 квадрата е малко множко за тази машина, но на охлаждане може и да се справи. Зависи как си изолиран, какво е изложението, дограма, топлоприходи ... Ако можеш се напъни още малко и си вземи Panasonic CU/CS E12NKE-3. По-мощен е и има доста екстри. Освен това е с произход Малайзия.
naB4o - специалист
След 1 злополучен рециклиран японец, взех 12LEC, и засега съм доволен, не блести с някакви екстри, но работи добре.
За произхода - китаец е, и от мястото, където го взех не скриха това. Другия плюс е, че е с 3 години гаранция, панасоника е с 2 + 5 години на компресора.
EDI - майстор
Приключи ли ти вече епопеята с японеца, оправи ли се с доставчика.
Stefan_62 - майстор
Mega написа:
Точно китайче е, но за твоите нужди става. 30 квадрата е малко множко за тази машина, но на охлаждане може и да се справи. Зависи как си изолиран, какво е изложението, дограма, топлоприходи ... Ако можеш се напъни още малко и си вземи Panasonic CU/CS E12NKE-3. По-мощен е и има доста екстри. Освен това е с произход Малайзия.
Благодаря за съвета :drinkers: , климатика наистина си го бива от всякъде, но малко множко ще ми дойде това напъване, като включа и монтажа ще ми скочи с около 500-600 лв. отгоре. Но като гледам характеристиката на Fujitsu-то го дават от 20 до 35 м2, така , че мисля колкото за охлаждане и отопление през преходните сезони би трябвало да върши работа. Но ако не става ще ще се наложи да търся вариянт с модел от по-ниските класове спрямо бюджета, просто на този етап не мога да си позволя по-скъп климатик :? .
Pandurko - специалист
То май свърши жегата за тази година. :)
Ако не си на зор изчакай до февруари март, когато се разчистват складовете и се появяват добри оферти.
@EDI. Каква е идеята тръбният път да не е по-къс от 3м?
  • 1
  • 2

Тема "Климатик "Fujitsu ASYG12LE/AOYG12LE" да бъде или да не бъде." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: