Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
Възможно ли е да се направи някъде отзад на вътрешното тяло вход се цел в помещението да се подава пресен и затоплен външен въздух?
torbalan - Дървен философ
по-свежата идея е с един топлообменник...

въздуха, който изкарваш от помещението, грее този, който влиза от вън :)
vankovarnata - специалист
При климите пресния въздух се подава пред питата с помпа от външното и се превърта, но дебита е много малък. Отделно има и генератори на кислород/пак вън/
hladnia - специалист
2v6 написа:
Възможно ли е да се направи някъде отзад на вътрешното тяло вход се цел в помещението да се подава пресен и затоплен външен въздух?
Ето една извадка от статия.

DAIKIN URURU SARARA FTXR28E. ще споделя впечатления. След близо три месечно умуване ,стигнах до Уруру Сарара,или по точно при избор на свестен инвертор Това което ме накара да се спра на тоя модел естествено ,беше притока на свеж въздух и функцията за овлажняването на въздуха при отопление на стаята. Изсушаването при охлаждане ,всички климатици го могат.Свежия въздух се вкарава през около 3 см. мека тръба или по скоро маркуч ,като се пречиства във вътрешното тяло от един специално определен за това филтър.Тоя филтър го дават да се сменя на една година, за разлика от другите който се сменят на 3 години и се почистват през това време с вода.На нощен режим климатика е почти безшумен . Като се добави функцията ЛЕК приток на въздух от вън става поносимо тихно .Знам, че шума е относително понятие и за всеки е различно , аз ви говоря за затворени прозорци на ПВЦ дограма.Вратите ми са нови,с гумени уплътнения и за хубаво и лошо това, заедно с ПВЦ дограмата е почти херметизирало помещението.За хубавото е ясно,топлината не бяга,ама лошото е ,че нали машинката като вкарва чист въздух от вън, от стаята трябва да излезе същото количество на някъде.Та на отвора за комин,слава богу не изполван за сега ,си сложих една по-издокарана розетка за баня,от тия на които със завъртане се регулират процепите според нуждата.
ето и клип :?
vaioo - специалист
Това уруру е монополист....ама 2600 за 28-цата :-D
На мидея до скоро имаше подобен модел с тръба ф32 и моторче във вътрешното което скуче от вън, 12-ката беше към 500лв.
EDI - майстор
ЕХ2 на ХИТАЧИ също е с подаване на пресен въздух и цената е добра.
Mega - специалист
Правиш дупката за тръбите по-голяма отзад и вентилацията е готова. :-D
a_stoev - майстор
Както ти казаха, дупчиш 2 пъти и във втората вкарваш един маркуч от прахосмукачка. Отвора на тялото да е по височко, непосредствено под питата Филтрация по желание. Разчита се на перката на тялото да си смуче сама.
nebelservice - напреднал
Няма по-голяма простотия да си проветряваш стаята през маркуч за прахосмукачка. Ама "мерака се гаси само с пари", казваше баба ми.
fox_vt - майстор
Е кво лошо има ако работи постоянно си е напълно достатъчно-ти колко CO² мислиш изхвърля един човек в секунда :lol: или искаш маркуч като от аспиратор и вентилатор със 500м³/час за спалня 12-15 м² :?

Тема "Пресен въздух за обикновен климатик?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: