Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
moimoimoi - майстор
понеже тия от сервиза да дойдат да го погледнат знам че ще им отнеме няколко месеца време ми се налага да се опитам сам да си го оправя и с ваша помощ
та незнайно защо спря да работи и на топло и на студено
това което съм проверил е
1- компресора работи
2-вентилатора на външното тяло работи
3-четирипътен вентил в външното тяло работи,т.е. щтрака
4-има някакво термовъпротивление в външното тяло но незнам какви стойнсти трябва да показва,пробвах с откачен датчик-пак не работи,после го дадох на късо датчика и пак не работи
5-на отопление когато е не иска да се включи вентилатора в вътршното тяло
6- на охлаждане когато е вентилатора в вътрешното тяло се включва но все едно върти въздуха в стаята,студено няма
7-когато работи компресора над него се загрява ламарината на външното тяло
8- не се виждат течове от снадките на тръбите,тръбите не стават нито топли нито студени
9-мерих му тока на компресора 2.5-2.6ампера е,климатика е 9-ка обикновен
проблема стана изведнъж,не е да кажем да е намалял фреона
preslav - майстор
moimoimoi написа:
Май точно това ще се окаже проблема - викай си техниците, приготви си стотина лв.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
moimoimoi написа:
понеже тия от сервиза да дойдат да го погледнат знам че ще им отнеме няколко месеца време ми се налага да се опитам сам да си го оправя и с ваша помощ
та незнайно защо спря да работи и на топло и на студено
това което съм проверил е
1- компресора работи
2-вентилатора на външното тяло работи
3-четирипътен вентил в външното тяло работи,т.е. щтрака
4-има някакво термовъпротивление в външното тяло но незнам какви стойнсти трябва да показва,пробвах с откачен датчик-пак не работи,после го дадох на късо датчика и пак не работи
5-на отопление когато е не иска да се включи вентилатора в вътршното тяло
6- на охлаждане когато е вентилатора в вътрешното тяло се включва но все едно върти въздуха в стаята,студено няма
7-когато работи компресора над него се загрява ламарината на външното тяло
8- не се виждат течове от снадките на тръбите,тръбите не стават нито топли нито студени
9-мерих му тока на компресора 2.5-2.6ампера е,климатика е 9-ка обикновен
Дали не е по-малък от нормалното тока на компресора. Колко му дават като консумация?
Според мен компресора е електрически здрав, но има механичен проблем в него (пружина, клапан). Я откачи външния вентилатор и го пусни пак. Ослушвай се за странни шумове или пък може да е прекалено тих. На един приятел беше толкова тих че не се разбираше дали работи компресора докато не откачих вентилатора и пак едва се чуваше а тока беше към 1,5А.
fbr - майстор
Отвори капака на външното тяло, и виж с опипване с ръка, накъде се разпространява топлината от компресора.
moimoimoi - майстор
утре ще дойде един познат,да го преслуша,да види налягането как е,макар че според мен е механична повреда в компресора
ходих и до сервиза,само дето не мога да намеря гаранцията на климата и от сервиза веднага му сложиха печат-негаранционен ремонт

Тема "климатик-а БЕКО спря да работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: