Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
laary - специалист
Сега монтирам инсталацията и ме интересува отляво или отдясно на вътрешното тяло да изкарам захранващия кабел за да не се преплитат връзки при монтажа? Насочил съм се към Митсубиши Хеви ако има значение марката.
EDI - майстор
Направи го от към страната на тръбния пакет.Иначе може да излезе и от двете страни.
Тани - модератор
А най-добре става да си прекараш кабела ЗАД климатика на отделен кабел и предпазител направо от таблото. Така ще си спестиш и гледката на висящи кабели, а и средства! На моя климатик( Дайкин) захранването е на външното тяло! Провери и това!
laary - специалист
Тани написа:
А най-добре става да си прекараш кабела ЗАД климатика на отделен кабел и предпазител направо от таблото. Така ще си спестиш и гледката на висящи кабели, а и средства! На моя климатик( Дайкин) захранването е на външното тяло! Провери и това!
Така съм ги пуснал за трите машини 3х4квадрата на отделни предпазители,но за МХ ми казаха, че искат захранване до вътрешното тяло,но като се спра на точният модел ще проверя пак.
kuuuuuul - майстор
Във всички случаи имаш кабел между двете тела,така че няма значение от къде ще ги захраниш.
Тани - модератор
Така е , но е хубаво кабела да не се снадава, а да е цял от таблото до климатика!
EDI - майстор
Доста дебел кабел си пуснал.2,5 кв стигат, но вече си ги сложил.
a_stoev - майстор
kuuuuuul написа:
Във всички случаи имаш кабел между двете тела,така че няма значение от къде ще ги захраниш.
Не е все едно, някои тела прекъсват захранването на външното в изключено състояние.
laary - специалист
Тани написа:
Така е , но е хубаво кабела да не се снадава, а да е цял от таблото до климатика!
Цял е от таблото до климатика,а от фирмата казаха че захранването може от ляво може и от дясно на вътрешното тяло МХ позволявало и двата варианта.
stelaartoa - специалист
На ВСИЧКИ марки и модели вътрешни високостенни тела кабела може да излиза където си искаш - вляво,вдясно,по средата. На всяко вътрешно тяло долния му край е хоризонтална кухина от край до край. Предназначена е точно за това - в нея да мине тръбния пакет,дренажа и кабелите ,дали наляво или надясно - кухината си я има винаги...

Тема "Захранване на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: