• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vlad0 - специалист
Привет колеги, налага ми се да купя климатик, който ще се използва главно за отопление на едно помещение/хол+кухня+трапезария/ около 50м2 и видях в Техномаркет въпросната марка. Въпросът ми е ползвал ли е някой от вас такъв климатик и въобще всякаква информация за марката? стават ли, не стават ли? Спрял съм се на модела от линка http://www.technomarket.bg/products/091 ... 18ur4suvvl

Благодаря предварително но отзовалите се!
dundurma - специалист
1.това за 50кв.м. не става
2.това не е климатик
3.за тази квадратура парите са малко
4.за да ти е топло смятай 80 вата на кубик и то НОМИНАЛ А НЕ МАКСИМАЛ
5.ако искаш да си харчиш парите само да кажеш,че имаш климатик-не го прави
6.нокрия 24
7.дайкин ftx 71 gv
8.а най-добре японец втора употреба
vlad0 - специалист
Имат и 24ка, тя ще свърши ли работа? Какво искаш да кажеш с т.2 ? Да не би да е маслен радиатор? В офиса/90 м2 на 3м височина се греем успешно с една 24ка Panasonic.
dundurma - специалист
ГЛЕДАЙ СЕГА ВЛАДО..............за да те топли климатика аз ти казах 80 вата на кубик(простите японци дават 100),значи този панасоник трябва да отдава около 20 киловата :shock: :shock: :? :? :? .този измислен китайски боклук дето си го харесал му дават максимално 6.7 кв. за 50кв.м. с височина 2.60=130 куб.м. ще имаш 50вата на кубик и то ако работи постоянно на макс.т.е. ще стоиш на студено и много бързо ще замине компресора.явно вече си решил да се набуташ,но послушай хората като мен(аз съм само ползвател,а не майстор)който е тръгнал от TCL,ELITE,DAIKIN..........и сега съм на японски втора употреба.просто за тази квадратура за под 2500лв. не можеш да вземеш нищо качествено,а в перник май си е ЛАДНО ЗИМЪСКА.съвета е мой-парите твои.........аз трудно(скъпо)стигнах до сегашното ми мислене по въпроса за климите,та ако ме послушаш ще спестиш пари за в бъдеще.и най-важното КОМФОРТ И КЕФ ЦЕНА НЯМАТ.и не на последно място-много често технотата послъгват с параметрите,а и монтажите им са ЛЕГЕНДАРНИ.А НАЙ-ДОБЪР КОМФОРТ(ако това е една голяма стая)ще имаш с два климатика.
vlad0 - специалист
За панасоника не го знам какво отдава ама е топло. За Хисенса само събирам мнения и явно е боклук, още не съм решил да се "удавям" с него. Имаш ли повече инфо за японците - от къде, кач пара и т.н.

Поздрави!
dundurma - специалист
значи ти си до меката на японците-пловдив.ако си навит ще ти дам тел.на един от най-големите капацитети в СЕТКОМ.БГ .невероятно кадърно момче и каквото ти предложи няма да съжаляваш.аз си платих до бургас транспорта от пловдив,но не съжалявам за нито един даден лев.за другата стая пак ще си взема изхвърлен японец-просто те са на светлинни години пред машините за европейския пазар.преди секунди се чух с момчето докарали са нов контейнер,така че ще има избор 0888602452-сашо.кажи му,че се обаждаш от името на анастас.дори и нищо да не купиш от него поне ще те посъветва какво да си купиш.
Анастасе, ти като си на японски втора употреба, сподели какви са нивата на шум - вярно ли е, че са по-безшумни (чак не ми се вярва, че стар модел може да е по-тих от нов, ама нзае ли човек)...

Иначе и аз съм в колебание:
това - http://www.technomarket.bg/products/091 ... 24ur4sfjvl
или това - http://www.varnaklima.com/index.php?pag ... uct_id=177
добавям и това - http://www.bulclima.com/product/klimati ... /ashg24lfc.

Съвети?
idunno - специалист
Това ако беше вярно за 100 Вата на м3, хайде на м2 по става,то нямаше да се произвеждат 9ки.
Да вземем по тази сметка една стая 25м2 с височина 2,5м, значи кубатурата е 62,5м3 ако я умножим по 100 Вата се получават 6,25 kW.Странно как аз със обикновенна духалка от 2kW стоплям същата кубатурата :-D
Хайде, като раздаваме ватовете - не с толкова пълни шепи.
:) :)
bivolan - напреднал
От тия 6.25кВ дето ги смяташ,знаеш ли колко ще останат при -15° примерно.Не забравяй, че на електрическата печка нямаш пад на мощността при застудяване.По тази причина и се смятат повечето ватове за кубик.Вече колко точно от разстояние не може да се каже,защото зависи от загубите, които има помещението.

...че 100 вата може и да са в повече - да може и да са множко.По-скоро са за конвенционален климатик, където падовете на мощността са по-големи.

alexbg - ти по-добре кажи за какво помещение си търсиш климатик.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за климатик HISENSE" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: