Здравейте, обмислям да започна да топля вода от стар климатик, четох за термопомпите и ме грабнаха като идея, но като цена не мога да си го позволя а и живея в апартамент 66кв2, та реших и аз като други колеги да пробвам да направя, но имам няколко въпроса на които надявам се ще можете да отговорите(забелязах че има доста хора които са на Ти с технологията).
1. Като начало интересува ме трябва ли ми специален бойлер за целта или обикновен бойлер със серпентина ще свърши работа, защото до колкото ми е известно налягането на фреона в системата е високо.
2. Мисля да използвам стар климатик, гледам някакви климатици японски втора ръка за по 500 лева, но с КОП 5-6, дали мога да ползвам електрониката на климатика за целта.
3. От кое се определя КОП-а? от компресора или от топлообменика и как?
4. Консумираната енергия която дават по характеристики какво значи? че това е средната консумация на час или толкова консунира само когато работи и ако е само когато работи колко дълго работи и колко почива?
Като се сетя за други неща пак ще питам
1. Като начало интересува ме трябва ли ми специален бойлер за целта или обикновен бойлер със серпентина ще свърши работа, защото до колкото ми е известно налягането на фреона в системата е високо.
2. Мисля да използвам стар климатик, гледам някакви климатици японски втора ръка за по 500 лева, но с КОП 5-6, дали мога да ползвам електрониката на климатика за целта.
3. От кое се определя КОП-а? от компресора или от топлообменика и как?
4. Консумираната енергия която дават по характеристики какво значи? че това е средната консумация на час или толкова консунира само когато работи и ако е само когато работи колко дълго работи и колко почива?
Като се сетя за други неща пак ще питам