• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
DanielX - напреднал
Момчета, ... и може би момичета,
имам следния проблем - влизат ми гълъби във въздуховода - Ф120 е тръбата и си слизад одма по нея, изпадат ми в сервизното помещение и настава една веселба...
Качвам се на покрива и гледам следните шапки на коминните тела на отдушниците:

Изображение

Изображение

Изображение

Кажете какво да направя за да не влизат тия гадове под шапките, че падат после надолу и не могат да излетят и слизат при мен.
С някаква мрежа може би да увия всичко, ама не ми се оправя през 4-5 години, дали да не вземе мрежа с ПВЦ покритие и да я забия с стоманени пирони за коминните тела направо? Или как ... хал хабер си нямам какво да направя.
zimel - специалист
Най-евтиния вариянт е с рабица.
DanielX - напреднал
Мерси за отговорите, може и с рабица наистина, но от парата от отдушниците на съседите, а и моя, предполагам ще ръждяса и ще се разпадне бързо. Чудех се за един вариант - такава стъклофибърна мрежа мрежа за замазка дали би била по-трайна?

Изображение
zimel - специалист
Тази пластмасова мрежа-незнам на какво ще заприлича след 4-5 години печене от слънцето?? :?

Рабицата я минаваш с протекта 3в1 и си на шест :wink:

Аз имам перфорирана неръждавейка на квадратчета 10х10 мм., НО никога не бих я похабил за такова нещо.

Все пак, ти си преценяваш.

Може да направиш и решетки от черни профили (тънки), арматурно желязо... има и такива мрежи за армировка от фи 4-5 мм. на квадрати 10х10 см. , можеш да им привържеш по още някоя пръчка , за да намалиш светлите отвори... евтини решения...много.

С една боя отгоре, мисля, че ще изкара много повече от 5 години.

Успех в творчеството!
inspo - майстор
По крепежните елементи продават поцинкована мрежа на малки квадратчета.
Идеална е за целта. Загъваш я върху комина и си готов.
Да стане нещо като това по долу.
Мисля, че това ще е най-лесния начин за направа.
Ако няма кой да я краде - сгъването на мрежата ще е достатъчно за да се захване.

Прикачен файл

027522051.jpg
027522051.jpg (69.33 KиБ) Видяна 5313 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Така въздуховода се получава идеална тоалетна за гълъбите - разхождат се по мрежата и цвъкат :-D . По-добре да се загради тази къщичка изобщо за похождения.
inspo - майстор
Прав си .
За този проблем не бях се сетил.
Значи ще трябва да си поиграе да облече отвсякъде.
Въпросната мрежа е подходяща и за това. Защото е достатъчно дебела и не се криви.
Само режеш фасоните и ги закрепяш по местата им.
VLADO66 - майстор
И трябва да се сменя/чисти/ от време на време защото от мазнотиите се задръства.
Junak - майстор
Има такава мрежа, която издържа на изгорели газове. използваме я за искрогасители на корабните димоходи.
Използва се и за сита в химическата промишленост... Има и бракувани сита...
  • 1
  • 2

Тема "Гълъби във въздуховода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: