• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
radiocontrol - специалист
Здравейте ,първо искам да кажа че съм твърдо против климатиците :) ,ама не се издържа вече :x тази жега ме стопи и няма начина ще се слага климатик.Та искам съвет колко голям трябва да бъде и някаква препоръка за марка.Искам с един климатик да охлаждам хол 44кв/м и спалня която е до хола 14кв/м,Къщата е външно изолирана със нова 5 камерна ПВЦ дограма.Сега в момента е 30 градус аз искам да потдържам температура около 25градуса.
Ако някой може да даде съвет д действа щото охлаждане с бира не излиза по евтино ;)

Мерси !
stelaartoa - специалист
Дай някакъв приблизителен бюджет,защото в диапазона 600- 3500 лв има поне 50 предложения за теб...
piron45 - майстор
Значи изолацията ти е недостатъчна щом в къщата ти вдига такава температура. Аз съм на климатици, но сега не ги пускам защото в къщи е достатъчно хладно. Не вдига повече от 22-23гр. Но имам външна изолация и Сайдинг + вътрешна -вата с ГК.
За теб ако е само за охлаждане е по лесно, взимай някоя 24-ка и си охладен. Дори не е нужно да е маркова.
Ползвам следната система - през нощта отварям повече прозорци за да се разхлади добре и сутрин преди да напече ги затварям и спускам щорите. Вътре си остава хладно през целия ден и няма нужда да пускам климатиците макар че са три.
radiocontrol - специалист
piron45 написа:
Значи изолацията ти е недостатъчна щом в къщата ти вдига такава температура. Аз съм на климатици, но сега не ги пускам защото в къщи е достатъчно хладно. Не вдига повече от 22-23гр. Но имам външна изолация и Сайдинг + вътрешна -вата с ГК.
За теб ако е само за охлаждане е по лесно, взимай някоя 24-ка и си охладен. Дори не е нужно да е маркова.
Ползвам следната система - през нощта отварям повече прозорци за да се разхлади добре и сутрин преди да напече ги затварям и спускам щорите. Вътре си остава хладно през целия ден и няма нужда да пускам климатиците макар че са три.
Изолацията ми е точно като твоята :).Това все пак е втори етаж на къща на първия си е по хладно.Незнам при вас в Самоков калко е температурата през ноща,но тук не пада под 25.

По другия коментар бюджета е около 1000-1300 лв
vaioo - специалист
http://www.midea-bg.com/bg/products/kli ... mi/?page=4
Мен ако ме питаш сложи си два-много по-комфортно ще ти бъде-една 18-ка и една 9-ка
Ако не една 24-ка
vasikata - специалист
Никога не бих посъветвал някои да си сложи 24-ка в жилишно помещение, особено ако е ефтина машина заради голямия шум и силния поток въздух. За охлаждане по принцип не е необходимо машината да е маркова, всички се справят добре с охлаждането разликата е в шума. За хола и една прилична 12-ка ще се справи, малко ще се измъчи в жегите но 24 градуса ще ги подържа.
За конкретен съвет кажи бюджет.
Pandurko - специалист
Щом само ще се хладиш взимай някоя евтиния 12ка. ЛГ Самсунг мидейка санг манг...Няма смисъл от набутване със скъп инвертор за 3мес/год. Дори да го озориш повече няма да има проблеми. Големите машини наистина ще ти отвеят плявата. Адски некомфортно е. Аз се хладя с една 12ка за цял апартамент - 200 кубика обем. Е добре изолиран е все пак.
Spokoiniq - майстор
30 хол и 14 спалня, чиято врата е срещу тялото и съм охлаждал с 12-ка Хайер с Мицу компресор, никаква грижа, сега го монтирах на едните наематели, страшен късмет с тоя китаец
sdeath - специалист
Haier са добри да не говоря,че аз съм и с HEC ,които пък имитират Хайера ,а качеството е дори същото на още по добра цена - за инверторните модели говоря... :)
batmiti - напреднал
Препоръчайте ми някаква 12ка.
Помещението е хол 20кв. , панел , последен етаж ,
без външни стени , без изолация /засега/.
Не държа на екстри и суперикономия.
Искам безпроблемна изпитана машина.
Бюджет 1300 с монтаж.
Много изчетох , и само се обърках.
  • 1
  • 2

Тема "Какъв климатик да избера ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: