Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте на всички,проблема ми е следния.Турбината на вътрешното тяло не се завърта докато не и помогна с ръка.След това няма проблеми.Мислех че двигателят е кондензаторен,но не е.Моля ако някой може да ме светне за какъв тип мотор иде реч.Благодаря предварително.
Pandurko - специалист
Странно..
Така се държат кондензаторните двигатели, останали без кондензатор. Потърси пак.
Другият вариант е BLDC. Но ги слагат на по-скъпи машинки по принцип.
EDI - майстор
Вътрешния мотор на MSG12HR е модел RPG13H на WEELING.АС мотор е, 208-230/240 волта.Като гледам сервизното му дават и кондензатор 1,2 мкф/450 волта.Кондензатора е вътре в тялото на мотора.Ето на това линкче се вижда схемата му - http://www.taobaoseek.com/index.php?mai ... 0669600516 .
stelaartoa - специалист
Еди...Кондензатора не е вътре в мотора,а си е на платката на вътрешното тяло.Това,че на схемата,залепена на моторчето дават кондензатор,не значи,че е вътре в мотора.

МСМ- огледай платката,има една черна кутийка с размери малко по-малки от кибрит,отгоре стърчат два кабела и отиват в моторчето.На нея си пише стойността в микрофаради,както казва Еди е 1,2. Махаш кабелите и с уред за кондензатори проверяваш стойността дали отговаря на написаното на кондензатора.
Друга възможна причина е турбината или моторчето да са блокирали механично,а кондензатора да е здрав. Огледай и лагерите на моторчето.

:) Чак сега видях,че питанката е от февруари ...Много сме бързи със съветите ни,хихихихи...
EDI - майстор
сигурно е така, както казваш , stela, аз знаеш съм любител и не съм разглобявал такава машина, като гледах схемичката ми се стори, че може да е вътре.Сега човека ще се ориентира.Не е от февруари питанката, от вчера е, объркал си датите нещо, от февруари му е регистрацията :lol: :partyman:
pac_ - специалист
Ако се чува и особенно бръмчене,е заминал двигателя.Скоро сменях на един "Хаер"12-ка инвертор.Преди да го сменя,пробвах с нов кондензатор но без промяна.
Благодаря ви много за съветите,ще погледна пак по настойчиво.Механично турбината е добре.Най- вероятно ме е заблудила схемата,която бях изровил в нета.Още веднъж много благодаря,ако видя зор пак ще ви попитам.Бъдете все така отзивчиви.

Тема "климатик midea msg12hr проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: