Здравейте колеги - искам да си направя инсталация за подаване на свеж въздух - отоплявам се с климатик и искам да си вкарвам и по малко свеж въздух за да не дишам замърсеният от издишване и застоял въздух. Стените ми са от ГК и сега е на дневен ред това. В помещението се пуши! Интересувам се, някой може ли да даде съвет за някой вентилатор, който да е с малък дебит и не много шумен - да е и бавнооборотен за да няма силно въздушно течение - купих си един за баня - 99 м3 но доста му е силна струята - стигнах до извод, че може би ми трябва по бавнооборотен - идеята ми е да пробия стената и да го пусна директно да нагнетява въздух от вън - предвид че ще се използва само зимно време, искам да му изработя някой сменяем филтър който да спира малко от малко прашоляка влизащ от булеварда на който живея. Естествено не маловажен и е разхода на този вентилатор и цената му. Ще се радвам да чуя всякакви идеи и може би насоки. Зная че трябва да има и изход - помислено е - може да пропуснем този коментар.

Нещо подобно са: