Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
galivar - специалист
Здравейте,климатика е Kelon AS12HR4NM и досега не съм имал проблем 10 години,но вчера ми направи проблем.Като го включа(без значение на студено или топло),от външното тяло се чува нещо като реле или контактор да щрака за около 2-3 секунди и пак изключва,и така не иска нито да охлажда,нито да топли,а иначе диода за компресора свети,и перката на външното тяло се върти.Този проблем ми го беше направил един път юли месец,но го изключих от захранването за 1 час и се оправи,а сега не иска по този начин да се оправи.Има ли някой идея какъв е проблема?
Благодаря ви предварително!
piron45 - майстор
така само по тези симптоми трудно ще се определи точно проблема. Викай специалист да го види.
galivar - специалист
Всъщност установих проблема.Оказа се че е един кондензатор 30 микрофарада на 450 волта.Свалих за проба кондензатора от пералнята който е 12,5 микрофарада,сложих го на климатика,и той взе че тръгна с него :) Сега в понеделник ще ходя да купя 1 кондензатор,но незнам с този от пералнята който е в момента дали няма нещо да стане че е с амо 12,5 микрофарада.
hladnia - специалист
galivar написа:
кондензатор 30 микрофарада на 450 волта.
но незнам с този от пералнята който е в момента дали няма нещо да стане че е с амо 12,5 микрофарада.
По добре не го мъчи а намери 30мф. :roll:

Тема "Проблем с климатик Kelon" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: