Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dodishefa - напреднал
Здравейте,можете ли да ми кажете тези филтри за какво са? Фирмата като ми поставя климатика ми ги оставиха и не ми казаха нищо :? Благодаря предварително.

Прикачен файл

P170912_11.540001.JPG
P170912_11.540001.JPG (63.05 KиБ) Видяна 2194 пъти
dundurma - специалист
направо ги хвърляй-не вършат никаква работа.
hladnia - специалист
dodishefa написа:
можете ли да ми кажете тези филтри за какво са?
Кажете моля, какви филтри имат климатиците и от какво защитават ?
- Съществуват следните видове филтри електростатичен - мека полиетиленова решетка , която улавя праха и леките въздушни примеси и защитава топлообменника от наслоявания. Този филтър не се заменя, периодически се сваля и се измива на мивката с обикновен почистващ препарат и топла вода. Благодарвение на наелектризирането той улавя както малки прашинки така и някои микроорганизми. Активният, карбонов филтър улавя и неутрализира цигарения дим, миризми и микроскопични частици с размери до 0,0001 мм.

Колко често се подменят филтрите?
- Това зависи от замърсеността на въздуха във съответния регион. Не е все едно дали климатика се намира в центъра на София или на някое тихо място където няма оживена улиза и не минават автомобили.
. Филтъра за фин прах трябва да го подмените с нов. Редовното почистване на филтрите на вашия климатик спомага също и за неговата оптимална работа. Това е така, защото ако филтрите са прекалено мръсни,многото прах ще се полепи по топлообменника и този прах ще наруши проектирания топлообмен.Като краен ефект ще се появи затруднение при отопление или охлаждане
http://avtelys.com/2009/plaznem-filtur

Тема "Филтър на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: