Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
stormbringer - помощник
Здравейте,
за първа година ползвам климатик и установих, че външното тяло капе зимата. В моя случай капе на терасата. Търся съвет как най-удачно да отвеждам водата извън терасата. Опасенията са ми, че ако монтирам обикновена гофрирана тръба, тяще замръзва.
Благодаря предварително!
igt - специалист
Твоето решение е тава за климатик.
Потърси в интернет има снимки с различни изпълнения.
Успех.
mmetodiev - специалист
Извинявайте, че се намесвам, но и мен ме интересува този въпрос. Като сложи тава няма ли пак да замръзва маркуча? Няма ли да замръзва водата и в самата тава?
Junak - майстор
Хубавите тави и тръби си имат нагреватели. Но можеш и сам да си го направиш.
EDI - майстор
Направи извеждането с Ф50 ПВЦ и ще му стига.Има вариант да се слага и кабелен нагревател на тавата и тръбата.ДЕВИ от скоро имат и нагреватели за тръби - 8-10 вата на линеен метър.
stormbringer - помощник
Не разбрах може ли само с тръба ф 50, без тава?
И има ли тръби които се огъват, да не са необходими колена за сглобяване.
EDI - майстор
Може и без тава, ако нагласиш отвора точно под дренажа.Може да сложиш една пластмасова фуния под дренажа и от там през тръбата навън.
fox_vt - майстор
Аз пък съм с една кофа под тялото като се напълни изливам и тва е така е и зиме и лете но съм със инвертор а заскрежаването е минимално хем съм в район до река със адската скреж влага и мъгла :)
рулом - специалист
Екстрите струват пари:
Гофрирана тръба за отвеждане, мек нагревател 7Wt/6м. за тавичката и тръбата, и терморегулатор настроен за включване на 0­­°С :wink:
wizli - специалист
рулом написа:
Екстрите струват пари:
Гофрирана тръба за отвеждане, мек нагревател 7Wt/6м. за тавичката и тръбата, и терморегулатор настроен за включване на 0­­°С :wink:
Дай, моля повече инфо и цени ако може.

Че и при мен се появи тоз проблем...
Отоплявам с климатици които капят върху покрива на терасата на първия етаж... поликарбоната кънти и собственика на терасата хвърля пиратки през ноща защото капките го дразнят, как ги чува през пвц дограма не знам...
Предложих му да лепнем някаква звукоизолация под климатиците, не ще - нямало да свърши работа.
Аз пак мисля ще екструдиран пенопропилен /като подложка за ламинат само, че 3-4мм и на листове/ би трябвало да абсорбира кънтенето. Мислех и за дунапрен или пореста гума, но ще са грозни и нетрайни...
Тави, тръби с нагреватели и т.н. ми се виждат скъпи и неефикасни, имам 3 климатика а долу терасите са навсякъде - няма къде да се отведе водата /има ама на 15 метра - покрива на входа....

Моля за съвет какво да правя в тази ситуация?

Тема "Проблем с капещо външно тяло на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: