Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте, имам климатик Haier, 9-ка, конвекционален. Проблемът е следният - при минусови температури се получават от външното тяло силни вибрации, които вътре в стаята се усещат като силен глух шум. Попринцип този проблем го има само, когато по дъното на външното тяло се образува лед - т.е. при минусови температури.
Това, което ме тревожи повече е, че под влиянието на тези вибрации цялата стена се тресе, дори когато допра длан някъде до стената се усещат. Сградата е стара тухлена кооперация, строена в началото на 60-те, а стените са доста внушителни като дебелина. Въпреки това вибрациите се усещат по цялата стена, а шума е отвратителен. Гумени тампони има, само от едната страна (вероятно при монтажа, не са сложили от другата, заради нивелацията), но поставянето на другите два тампона не вярвам да реши проблема.

Както и да е, с шума се свиква, но въпросът ми е, тези вибрации могат ли по някакъв начин да доведат до по-нанатъшни проблеми със състоянието на стената, т.е. до нейното напукване и т.н. ?
EDI - майстор
За стената няма проблем.НАЙЕР по принцип са си нискобюджетни машини, с лоша електроника и лош алгоритъм за дефрост.Замръзва ти тавата и тампоните под компресора и затова тресе.Проблема може да се реши с монтаж на кабелен нагревател в тавата.

Тема "Проблем - силни вибрации от климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: