Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Имем питане ,в едно и също помещение има камина и пещ с общ гръб.От работещия комин на камината засмуква пушека през неработещия комин на пеща . От каде идва проблема .
Няма нарушена цялост м-у тях,
EDI - майстор
Най-вероятно двата ти изхода са залепени един за друг горе, та от там студения въздух увлича надолу дима.Роне аз така си го обяснявам, не съм спец по тези въпроси.Имаш ли клапи на комините.Ако имаш затвори клапата на пещта.
piron45 - майстор
Отговора е логичен и Еди е прав. Ако комините са един до друг , което е естествено щом камината и пещта са с гръб една към друга се получава следното. Топлия въздух излиза навън като увлича дима , но пък от някъде трябва да влезе студен въздух в помещението. Тази роля ти я изпълнява другия комин , който не работи и е студен. При засмукването на въздух студения комин увлича от пушека и ти го връща обратно в помещението. Решението е да сложиш хубави клапи на двата комина и да е затворена тази чийто комин не работи, но ще трябва и да осигуриш пресен въздух да влиза от някъде. Дори си мисля че ако в ниското има от някъде да поема студен въздух , може и да спре да смуче от комина. Или пък най малкото ще намали.Пробвал ли си да запалиш и камината и пещта да видиш какво ще стане като са топли и двата комина.
Принципно за да има горене ти трябва непрекъснато достъп на кислород и огъня си го осигурява от където може, ако не си го предвидил специално.

Тема "за камина в механа и пеш" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: