Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте. По принцип, не съм на ти с тока и искам да попитам, според някой може и да е глупав въпрос.
В момента лепя плочки в тоалетната и преди да стигна тавана, ми хрумна идеята за вентилатор.
Искам съвсем обикновен, който да се пуска с осветлението и да се спира с него.
Та въпроса ми е следния. Мога ли да го вържа, към фасунката на лампата? Ще има ли някакви проблеми и опасност от пожар?
Спирам с лепенето докато не разбера. Към ключа вече е късно да се върже. Ще трябва или да се вижда кабела или да изкъртя доста квадрати пресни плочки. Ще го вържа , само ако има начин да се прекара от фасунката, която е на две педи разтояние от отдушника.
Andri01 - майстор
Няма проблем. Предполагам кабела до лампата е поне 1кв.мм.,а ключа би трябвало да издържи.
Благодаря много. Сега ще действам. Само да попитам, какъв кабел трябва да поискам за вентилатора и как да разбера че е обикновен вентилатор, без релета, защото тук в строителния дето си пазарувам, видях десетина модела, от 20 до 50 лева, а като питах продавачите, те не знаеха кой е с реле и кой не. И как да го вържа? Пускам само фаза и нула от фасунката или?
Andri01 - майстор
Вземи някой от около 20лв,по възможност с клапа/ като не работи ,да не става течение/. Кабел-1кв.мм.,е достатъчен. Виж каква мощност е вентилатора,но предполагам няма да е повече от 150Вт. Пускаш двойката от лампата и това е.
solar_entusiast - специалист
От фасунгата става, но от разклонителната кутия какъв е проблема да се дръпне кабела.
Тя е достатъчно високо и дори в повечето бани на това ниво няма плочки.

Тема "Свързване на вентилатор за WC." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: