Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Морозов - специалист
Здравейте :? Здобих се с FUJITSU ASY-24U-конвеционален.Та питането ми е следното:Къщта 85кв.м.хол25кв.м.спални 2бр.х15кв.м.кухня8кв.м.коридор 7кв.м баня+wc8кв.м.стълбище7кв.м.на всякаде панелни радиатори.Фибран 2см.под и таван.Стени 4см.ситропор+6см.вата+саидинг.Дограма Киомерлинг 5камери+Н.Е.стакло.Вазможно ли е с това климатиче да сатвориа една икономично работеща ТП =D> п.п.Въпросът е как се исчислява ТО :? п.п. #-o в момента се отоплявам с ел.котел 15кВ.които работи в режим-2,5-5кВ.САМООБИСТВЕН разход,ама ЧОВЕК какво сам си направи :axe: ...и така нататък,670лв.ток жената ще ме изиаде :rolleyes: Идеията ми е такава,с една 109на JENERAL ELEKTRIK-Турска сглобка,и подходиащ ТО ,които с ваша помощ СЪФОРУМНИЦИ :prayer: ДА интегрираме към моията с-ма за отопение,да помага на ел.котлето с COP-си...,то дефакто котлето ще помага ТП или нещо такова :?
a_stoev - майстор
Няма да стане. Радиаторите няма да имат мощност при ниската температура на водата. Кажи си сеченията на тръбите да ти кажат дали има смисъл да ги сменяш с вентилаторни конвектори.
Морозов - специалист
16мм са ми трабите,а несъм споменал че,имам и вентилконвктори но ми се струват много мощни 5кВ и на горе :?
kuuuuuul - майстор
Дай подробности за този ел .котел,на каква температура работи,какъв е цикъла на работа .Ако сега успяваш да се стоплиш с 5кв. би трябвало да стане с ТП 7.4кв :? ,а пък щом имаш и конвектори още по добре.С ел.котела най точно можеш да си сметнеш необходимата мощност за отопление.
Морозов - специалист
МТЕ-15кВ,за 82кв.м2,5височина,маистора сметна 14кВ.+200 боилер,преди това сам бил с камина с в.риза,ВИАДРУС22/29кВ ,и си викам стига съм дишал тиа пушаци,та ел.котел РАСИПИААА,Страшна :shock: :shock: :toimonster:п.п.котела работи нонстоп 2,5-5кВ,А отвреме на време и на 7,5-10кВ Ужас 120кВ-24Ч и подържа70гр.на водата :finga: ,Маистора вика ,термоглавите на 0,и само кадето има хора на 2 или 3,и какво правиме търчиме из къщата с :axe: жената и детео и въртиме кранове и тека се грееме,да ама сметката690,680
660лв :? :shock: И така сега съм решил да се пробвам с една ТО,пък каквото сабйа покаже;Идеиата е такава че,като сами необходими 660лв.,/на СОР3,3 примерно = 200лв. =D> :?,поправетеме ако греша :lol:
kuuuuuul - майстор
На първо четене основната ти грешка е високата тем./70гр/ която поддържаш,ако искаш и с ТП такава тем. разхода едва ли ще ти е по различен/то 60гр е максимума и/.За проба задай на котела 40гр. и виж с такава тем. да ли ще можеш да се стоплиш и какъв ще ти е разхода/без бойлера/ при различни външни тем.След това ще видиме да ли ще стане и с ТП.Прегледай и мойта ТП как се държи при подобни условия. http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=23&t=40532
a_stoev - майстор
Системите с термопомпа работят на ниска температура с голям дебит на водата и малко dT на отоплителните тела. Тръбите ти са тънки и няма как да се върже с термопомпа. С тънките тръби ще ти трябва по висока темпаратура и СОР ти отива на 2. Смени тръбите с 25, сложи си изолирани да може да ползваш системата и за охлаждане.
Друг вариант е пелетен котел. Поне няма да къртиш тръбите.
Морозов - специалист
Здравейте,съфорумници.Реших да рискувам с един ДАИКИН FTX50,за основа на Моията ТП,сега изниква въпроса за мошноста и марката на ТО,така че,споделете мнениа и препоръки,,, :?п.п.a_stoev,защто да ми триабва по голиям дебит на водата,не е ли по добре да се загриава по малко работен флоид :?
Чаро - Акълия
Морозов написа:
Здравейте,съфорумници.Реших да рискувам с един ДАИКИН FTX50,за основа на Моията ТП,сега изниква въпроса за мошноста и марката на ТО,така че,споделете мнениа и препоръки,,, :?п.п.a_stoev,защто да ми триабва по голиям дебит на водата,не е ли по добре да се загриава по малко работен флоид :?
Колега, дочети преди да хвърляш пари!!! :!:
Има много изписано по форума, даже се учудвам на въпросите ти.
Никога не съм бил скъп на съветите, но отговори на готово има в магазина...
Принципа на работа и условията в които работи бързовара ти, има мнооого малко общи неща с термопомпа.
Морозов - специалист
То и на Куууул,Феникс,Гали и др.ХРАБРЕЦИ =D> ТП небитриабвало да работят,но уви те бачкат и то добре.Аз искам съвет за мощност на ТО,А НЕ за моият бързовар :lol: ВИЖ заглавието на темата,то по физичните закони и хиликоптера не триябва да лети но уви :finga:Идеята ми е как да намаля сметките за ток на половина примерно с един капитал от 3000лв.а не да сатворявам перпетомобиле :?
Последна промяна от Морозов на съб мар 09, 2013 12:46 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Как да се избере правилният ТО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: