Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
nikigada - специалист
Здравейте колеги, имам въпросния климатик от поне 12 години и никакви проблеми с него до днес когато реших да го пробвам дали работи защото малкия беше си играл с дистанционното. При опит да го пусна от дистанционното нищо не се случи, дигнах капака на вътрешното тяло натиснах и бутона за ръчно стартиране и от там нищо. Включих и изключих захранването и пак нищо. Пълен мъртвец. Климатика се ползва само за охлаждане през лятото а сезона наближава. Какво мога да проверя като за начало сам, на ти съм с електрониката и механиката това работя така че мисля малко насоки от по-запознатите ще ми дадат начало.

Поздрави и Благодаря!
Aleksandars - специалист
Ако няма никаква индикация на вътрешното тяло, имаш проблем с изгоряло захранване. Трябва да се отстрани този проблем, и после да се провери дали всичко останало с машината е наред.
nikigada - специалист
Благодаря за насоката, действително е така никаква индикация изобщо че на стената има климатик, абсолютно дърво! Ще го разчопля тези дни!

Поздрави!
nikigada - специалист
Здравейте имам въпрос, какво ще стане ако по някаква причина е паднал-изтекъл фреона? В този случай ще тръгва ли климатика? Нямам с какво да измеря налагането. Ако няма налягане в системата ще се държи ли по този начин - никакви индикации за работещ климатик при запускане с дистанционно и ръчно с копчето от вътрешното тяло.

Благодаря!
MamaMy - майстор
Поне ще светне и ще развърти първоначално ако е от фреона. Остави тая насока! Сваляй захранването!
nikigada - специалист
Проблема е решен, Благодаря за помощта. Оказа се повредено захранване, оправи се със смяна на една ИС TOP221 и 2 кондензатора. Единия е филтров на изхода другия е в управлението на схемата. Филтровия на изхода беше добре, смених го за профилактика.

Поздрави!

Тема "Проблем с климатик OSAKA KFR-34GW/JNV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: