Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
alien - специалист
би било хубаво ако има някакви гъвкави връзки за фреона към изпарителя и обратно
става въпрос са малък компресор 1/3 HP и кондезатор към него с вентилатор, изпарителя обаче ще е хубаво ако мога да го местя, примерно 1.5 метра маркучи, ще се мести рядко примерно 3-4 пъти в годината
има ли подходящи такива които да са и надеждни, ако да как се казват и къде се ползват, от къде мога да намеря
MrMurdjo - майстор
Освен да ти изработят комбинирани гумени, с къси метални накрайници, там където правят такива за автомобилни климатици.
alien - специалист
за колите не се бях сетил, намират се някои евтини гледам
по скоро си мислех за тези за зареждане

http://www.ebay.co.uk/itm/11mm-F-Thread ... 43b6fb3a19

но не знам дали стават за постоянна работа
MrMurdjo - майстор
Тези със сигурност са устойчиви на фреона, но работните, както са на инсталациите по колите, трябва да са устойчиви и на температурни девиации - излизащата от кондензера обикновено е топла, даже гореща, а връщащата се от изпарителя става доста студена, а ако е повечко фреона - направо се заскрежава.
Тука познавам двама, които се занимават с автоклиматици и при нужда носят да им кербоват нови гумени маркучи, явно подходящи за целта, но не съм ги питал къде точно им ги правят.
idunno - специалист
Има една фирма Баргафлекс ( не съм сигурен за името) те имат маркучи,но само за 12ка и 134ка.

Тема "гъвкави връзки за фреона към изпарителя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: