• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте колеги.
Нов съм във форума и вярвам че ще ми помогнете с полезни мнения и съвети.
Отдава ми се възможност да закупя климатик DAIKIN FTYN50FV1B/RYN50E3V1B
Мисля това е конвенционален модел или греша?
Моля Ви споделете мнение за модела,бих желал да го ползвам и зиме и лете.
Квадратурата е около 40-45кв.м.Какво да очаквам от консумацията на ел.енергия?
Благодаря предварително.
VLADO66 - майстор
http://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB% ... -60-a.html зависи какъв бюджет имаш-бих предпочел една Нокрия или ако си ограничен някой/или два/ 100 или 200V втора употреба.
Да разбирам от написаното че този модел е инверторен?
този е нов но не е работил 3 години и ми го предлагат за 800 лв.
Дали е добре не знам.Какво да очаквам като консумация на ток?
Не разбрах само какво е 100-200V
Иначе което прочетох беше полезно като инфо за което мерси.
VLADO66 - майстор
Щом ти го дават на тази цена го грабвай.100-200В значи клими от японския пазар втора употреба.Консумацията на ток зависи от това какви топлозагуби има помещението/наличие или липса на топлоизолация или качествена дограма ит.н./.А защо не е работил климатика 3 г. и дали е така :?
Все още е монтиран на сграда която не е въведена в експлоатация от 3 години.Сега собственика фалира и разпродават всичко преди да влезе съдия изпълнител.Днес ходих да го гледам и да го премеря.Наистина изглежда нов.Фирмата която ще ми го монтира ще даде и 1 година гаранция след като заработи нормално.
Ще го поставя на моето жилище което е строено много качествено.В момента ползвам 14 Хитачи, лятото няма проблеми но зимата за отопление е слаб.Само да кажа че топля хол 35кв.м и спалня 15кв.м с отворена врата.
Kumay - майстор
Аз съм със същия модел и съм доволен!
За консумация не мога да кажа - не съм засичал...
Но мога да кажа, че в големия студ онази зима на -20 и кусур градуса си работеше!
dundurma - специалист
този модел е железен,водят го обикновен,но е инвертор 800лв е добра цена,но не очаквай,че е много икономичен.
Разбирам.най вероятно ще го взема.И цената ме устройва.Като заработи ще пиша отзиви.
Мерси за помоща.
Колеги, отново да Ви попитам за нещо допълнително относно темата и същия климатик.Оказа се че няма дистанционно.От къде мога да си закупя за този модел дистанционно или може би някой колега от форума продава.Ако не оригинално ,друго,моля за съвет предложения.
Мерси и поздрави.
ZMeyGorianin - майстор
Продават се универсални, които се програмират за различните модели много лесно чрез цифров код. Струват 20-на лв. Търси ги в магазините за климатици.
  • 1
  • 2

Тема "мнение за климатик Дайкин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: