Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
mnh
климатика е старичък 8-10годишен ОСАКА CH-12-BP/d с нов фреон е от около 2месеца...за съжаление днес не иска да тръгне да духа топло издава силен шум от страната на тръбите на външното тяло(звук като от електричество съпроводено с бучене),вътрешното тяло се включва за минутки и после спира като стендбай и на зеления индикатор на тялото примигва 7(седем пъти),но немога да открия никаква таблица за диагностика по тия примигвания.
Вярно навън е около нулата,но този климатик е работил и в ужасно студове.

Възможно ли е компресора да е заминал и колко му е цената на тоя пуст компресор?

То вече има и климатици за по 500-600лева,а тая осака по онова време си беше цифра... та не знам ако компресора е заминал струва ли си да се инвестира в тоя климатик?

Всякакви сървиз мануали биха ми дошли добре да разгледам,че книжката не я откривам :axe: .

Благодаря.
EDI - майстор
На това произведение не можеш да намериш таблица за грешки, освен ако не узнаеш кой точно модел е машината и в кой завод в Китай е поръчана.по същия начин стои въпроса и със сервизното.виж на външното или вътрешното тяло да не би да е останала някоя от фабричните лепенки.Може да е някой KFR...... и т.н..Най-добре да извикаш сервиза.Може да е четирипътен вентил, може да е компресор, може да е електроника.
P.S. Я погледни това сервизно - http://www.fixya.com/support/p92294-mit ... age-50/url твоята машина прилича ли на това.В онези години слагаха лепенка ОСАКА на машини на МИЦУБИШИ.Вътре има индикация на грешките.Ако е същата машина, не ти работи електрониката на външното тяло.
todortv - майстор
Пробвай да го пуснеш на охлаждане, след това пак на отопление.
Между двата цикъла има няколко минути.
Съмненията са към четирипътния вентил.
mnh
Аз как не се сетих да махна капака на вътрешното тяло :? сега го махнах и то си има описание на грешките :lol: ама човек се учи докато е жив :weedman:
иначе тоя мануал май съвпада с моята машина въпроса е,че сега тръгна но отвън шуми ужасно та реших да я изключа пак :? Утре би трябвало да дойде една фирма да го погледне,че то ако е заминал компресора цената хич не е приятна-само работа може би 80-100лв...

Тема "Проблем с климатик ОСАКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: