• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
akpe4a - напреднал
Здравейте, колеги!

Много ще се радвам, ако ми "ударите едно рамо" относно последното ми главоболие :) Та,търся климатик за отопление на къщата ми. Картинката е следната:

Къщата е от тази тема и се намира в Ямбол. Ще се бъде обитаема целогодишно от семейството ми,което включва една студенокръвна жена (сиг. го е наследила от старата змия :axe: :)).Ще се ползва само за отопление. Помещението, за което търся климатик(ици) е тип мезонет, около 200 м3, 4,60 вис.( приложил съм "скица",като отопляемото пространство съм защриховал) . Сградата е с външна изолация 10 см. стиропор и вътрешна 5 см, вата с гипсокартон. Покривът е от 8 см. покривни сандвич панели, като от вътре имат допулнително залепен фибран и стиропорени таванни платна. Подът също е с 5 см фибран. Дограма - 5 камерна с троен стъклопакет (К+ Б + 4 сезона).
Парите , които съм отделил за климатик в момента са 3000лв. До сега имам закупени 3 климатика за други помещения и всичките са инвертори на Дайкин, като смея да кажа,че съм мн доволен особенно от сметката за ток в края на месеца.
Благодаря,Ви предварително за отговорите и извинявайте за дългия пост!

Прикачен файл

2 етаж.jpg
2 етаж.jpg (83.62 KиБ) Видяна 3098 пъти

Прикачен файл

1 етаж.jpg
1 етаж.jpg (76.58 KиБ) Видяна 3098 пъти
vasikata - специалист
За такава къща ще е най-добре да дойде човек на место. Като гледам всекидневната има обем над 300м3 с доста височина.
EDI - майстор
И аз съм за предварителен преглед на място.
akpe4a - напреднал
Прави сте момчета. Аз също така мисля,но как да ви кажа, просто моят град не се слави със специалисти в тази област и исках да се допитам до Вас. Един вид различни варианти. Чудех се дали http://klimaonline.bg/stenni-invertorni ... tx71g.html би свършил работа.Благодаря все пак, живи и здрави!
VLADO66 - майстор
Направил си добра изолация и дограма така че задачата за този бюджет е решима,е, не с Дайкин :)
stiv1961 - майстор
akpe4a написа:
Прави сте момчета. Аз също така мисля,но как да ви кажа, просто моят град не се слави със специалисти в тази област и исках да се допитам до Вас.
Как така, Еди ти е градски, не подценявай неговото мнение.... и се допитай до него :)
EDI - майстор
Вярно е, че в Ямбол този тип услуга хич не е на ниво.Човек ако не чете и да се самообразова, може да си потъне достойно. :lol: Моето мнение, не се хвърляй на една машина.По-добрия вариант е с две машини.С една машина нито ще стоплиш, нито ще имаш комфорт.Дай някаква разгърната скица, ако можеш.В общи линии добих представа, ама все пак.Първия етаж с квадратура от 130 квадрата ли е и той.Значи искаш да отоплиш първия етаж от 130 квадрата и защрихованото - стълбите и това между парапета и стаите.Малко ме съмнява бюджета да стигне, ама ще помислим по въпроса.
VLADO66 - майстор
И аз съм за два климатика -долу http://vimax.bg/productv/6095/invertore ... -2013.html и горе 35 от същата серия,обаче са модели 2013 и няма отзиви как топлят зимата.
dundurma - специалист
за 3000 лв. две ГЕЙШИ(К2У).същия дайкин го продадох преди месец за 1700 лв-той не е икономичен.ма за 3000 лв. 130 кв.м.-АБСУРД.
akpe4a - напреднал
На първият етаж отопляваното помещение ще бъде всекидневната,кухнята,коридора и стълбището, а на втория вътрешната тераса. Фактически това се явява едно цяло помещение, като тази тераса дели обща кубатура с него.Другите стаи ще се отопляват отделно. Квадратите са горе долу 80-90, но височината над всекидневната е над 4 метра. Еди, извини ме,ако съм те обидил с мнението ми за професионалистите в нашият град, но идваха 2 пъти и ми предложиха коренно различни варианти. Единият път с комбинация от подов + стенен, а другите момчета след дълго умуване искаха да ми сложат големия Дайкин " пък ако не топли ще сложим още един" :?.
  • 1
  • 2

Тема "Пак се търси климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: