• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
gkamenov - специалист
Здравейте,

спрял съм се на мултисплит система (знам плюсовете и минусите, това е окончателно!) и се колебая между два варианта:

Първи вариант: Мицубиши хеви - две външни тела SCM50ZJ-S1, едното с две вътрешни тела SRK35ZJ-S и SRK25ZJ-S и другото с две вътрешни тела SRK25ZJ-S SRK20ZJ-S.
Втори вариант: Дайкин - две външни тела 3MXS52E, едното с две вътрешни тела FTXS35K и FTXS25K и другото с две вътрешни тела FTXS25K и FTXS25K

Кубатурите които ще охлаждам/отоплявам са съответно: 58, 38, 38, 34 м3. Помещенията са с външна изолация, изолация в пода и изолация в окачените тавани.

Кой от двата варианта е по-добър? На цена двта варианта са приблизително еднакви. Търся по-качественния (надежден) вариант, по-ефективен и по-тих. Според техническите данни, мицубишито е една идея по-добро.

И още едно въпросче, т.к. не намирам технически данни само за вътрешните тела отделно - ако външното тяло има консумация да речем 1.6 kW максимум, то вътрешното би трябвало да е с нищожна консумация, например 100-200 W, нали така? Т.е. по-голямата част от мощността се консумира от външното тяло. Ако е така, има ли смисъл от по-скъпите хиперинветорни вътрешни тела, при положение че външното тяло остне същото. Ще се постиге ли по-голяма ефективност от хиперинверторно вътрешно тяло?
EDI - майстор
Определено ХЕВИ-то, по много причини.Консумацията на вътрешните е само мотора на турбината, на ZJ-S са по 38 вата.
vladilen - специалист
аз рекох че отговора ще е Toshiba :rolleyes:
EDI - майстор
Ааа, няма, няма, човека си е дал варианти :lol: .Ами включвайте се и другите, аз съм си любител по темата, вие на живо работите с машините :partyman: .
gkamenov - специалист
EDI, благодаря за отговора!

Поръчах Мицубиши, каквото ще да става...
EDI - майстор
Е, какво да стане, най-много да ти е горещо през зимата :lol: .
piron45 - майстор
gkamenov написа:
има ли смисъл от по-скъпите хиперинветорни вътрешни тела, при положение че външното тяло остне същото. Ще се постиге ли по-голяма ефективност от хиперинверторно вътрешно тяло?
Че то какво може да му е Хипер на едно вътрешно тяло - турбина с радиатор и малко електроника :? Виж за външното е друга работа :)

Със здраве да си ползваш Мицубишито
a_stoev - майстор
Защо не бучнеш направо мулти 4-ка?
muhtarov - специалист
което е много учудващо, но митсубишито е с доста по добри показатели :?
все пак мисля, че дайкина е по доброто.
gkamenov - специалист
a_stoev написа:
Защо не бучнеш направо мулти 4-ка?
С мисъл за бъдещето е добре да са на два отделни електромера (в къща съм) :)

Имам едно питане, за функцията "таймер". Командата за включване и изключване от дистанционното ли се изпраща, като му дойде времето, или се записва в управляващия блок на вътрешното тяло и то се включва/изключва самичко?
  • 1
  • 2

Тема "Кой модел климатик да избера - Mицубиши хеви или Дайкин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: