Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
veteran - напреднал
Над 60 фирми производители на термопомпи(от цял свят включително и азия) преминаха на CO2.Какво ги накара да сторят това:
1.Невероятен COP между 3,5-4 за машини на въздух-вода при температура на въздуха -20- -25 C (Минус 20 градуса по целзий няма грешка)7,8-8,2 за вода-вода.
2.Температура на водата до +90 градуса по целзий.
3.Никакви вредни емисии.

Ето и схемата на Машина на CO2

Прикачен файл

CO2HeatPump.gif
Схема вода вода
CO2HeatPump.gif (9.71 KиБ) Видяна 2969 пъти
unicata - специалист
попрочетох малко и до колкото разбрах тоя коп 8 е при околна температура 25 градуса, а аз ако има околна температура 25. ще ползвам слънчев панел.
Но хубавото е че при -25 копа е 1,8 което вече е добре.
но като цяло при температури 5 -5 копа е около 3,5-4 което не е голяма разлика от обикновенна термопомпа, друг е въпроса че това е само за модели въздух/вода, интересно ми е при вода/вода дали ще има по-добри резултати.
a_stoev - майстор
То хубо си чел, ама кой ще ми мъкне бутилките с азот да да надуя таз темопомпа на работно налягане.... Там е драмата велика за мен.... Поне повече няма да мъкна събирачка :D. Да му мислят производителите на топлообменници.
То при 25* не солар, ами и черния варел върши работа.
т.2 е непостижима с едностъпална помпа. Но на кой му трябва?
idunno - специалист
То и въздуха става ако има какво да го компресира и т.н.,идеята за СО2 има своето приложение, но ако само се вземе предвид станцията за зареждане, нещата стават малко или трябва да се занимава човек с това или с всичко останало, а доколкото знам всичко останало си работи доста добре :-D

Тема "Термопомпа CO2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: