• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
bobiavto - специалист
Здравейте колеги. Имам следният проблем с климатика Haier (инвертор)- след пускане мисли малко, външното тяло се задейства за около 2мин., през които светят постянно "Power" i "Operate" започва да духа топло и след това спира.Лампичката "Operate" изгасва. Вътрешното тяло работи след това на ниски обороти и започва да духа хладен въздух.След около 3 мин. лампите "Power", "Timer" започват да мигат, а "Operate"свети постоянно. Мигат си без да спират. След като го изключа от ел.мрежата за около час и го включа наново историята се повтаря. Дали е гръмнал компресора или проблема е в електрониката???? Фреона вече е проверен и беше подменен, държи вакуум и така... :? Помогнете със съвети или идеи къде мога да попитам за читав сервиз за тази машина.
EDI - майстор
Извикай си сервиза.Проблема е в IPM модула за управление на компресора.Това им е дежурен проблем.
bobiavto - специалист
Благодаря за бързата реакция. Климатика е закупен от Роял Електроникс, още утре им се обаждам, дано да са експедитивни с решеването на проблема. Ако той е от това естество, горе-долу колко би струвал ремонта, че нещо след празниците съм кешов дефицит... :-D
EDI - майстор
Ами не знам, един модул струва към 160 лева и за труд нещо ще вземат.Тука във форума има майстори, които се занимават с климатици, може да им драснеш на лични, те са по-наясно - VELEV-CLIMA , VANKO68.
vasikata - специалист
Ако е модула е възможен и ремонт на същия, но има вероятност да е заминал и компресора, тогава по-добре е смяна на климтика.
bobiavto - специалист
Привет , колеги. Благодаря за съветите, честно казано хич не ми се ще да е компресро :prayer: Днес разговарях с хората от сервиза , и утре ще имам резултат, в смисъл че ще го погледнат и ще пиша пак.
velev-klima - специалист
90% е модул но има вероятност и 10% да е компресора. Все пак това е съотношението което е по това за такива аварий дето са ме търсили.
bobiavto - специалист
Здравейте отново. Да, оказа се модул, който беше доволно монтиран днес и вече ни е топло :supz: Благодаря на всички за съветите. =D>
EDI - майстор
Това е добре, да те топли дълго...... :)
velev-klima - специалист
Новите модули ако е си с такъв са корено различни и за сега няма оплаквания ама си е набутвация за хората да дават пак пари защото се оказва фабричен дефект.
  • 1
  • 2

Тема "Климатик Haier HSU-18H03/R2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: