Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
kostov_84 - напреднал
Ще сменям старата алуминиева дограма(така взех жилището) и какво Ви е мнението за вентилационните клапи от сорта AERECO,GECCO?
Ето линк http://www.gradevi.net/productdetails.aspx?id=95 заслужава ли си?
velsi - Почетен майстор
Не, не си заслужава. Не върши работа. То не, че не върши, но е скъпо, а и се пробиват едни отвори... грозна работа По-добре, ако ще слагаш ПВЦ искай да ти сложат микровентилация. Това са едни допълнителни пластинки към обкова, които дават възможност на крилото да стои леко отделено от касата при горно отваряне. Вече почти всички производители на обков го предлагат и е евтино.
kostov_84 - напреднал
Незнаех,че има и такъв вариант.Благодаря за съвета.
zdraveca - специалист
Да попитам и аз за тези системи, все пак вършат ли работа или не се знае? Защото като цена мисля за около 100лв ще се намери, за красота, и там ще го преглътна. Чувал съм, че трбва да осигуря циркулация на въждуха в стаята, ако всичко е плътно затворено, клапите не работят коректно, това вярно ли е?
velsi - Почетен майстор
За да има циркулаця трябва да има откъде да влиза и откъде да излиза въздуха. С една такава клапа циркулация няма как да стане, ето затова не върши работа. Трябват ти поне две такива клапи, на отделни прозорци. Слагали сме такава клапа (само една в стаята) на познат и той сподели, че нямало ефект. Затова както препоръчах по-горе, ако имаш двойно отваряне си сложи микровентилация. Ще има по-голям ефект.

Тема "Вентилация в дограма!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: