Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте! Събрах материали за термопомпа въздух-вода. Нужна ми е помощ,за да я подкарам. Монтирал съм топлообменник към крановете на външно тяло от кл.Мидея18-ка. Коригирах идатчиците, но помпата тръгва и след1-2 мин. работа изключва. Не мога да разберра защо? Моля за помощСпецовете по термопомпи!
piron45 - майстор
термопомпен фен написа:
Здравейте! Събрах материали за термопомпа въздух-вода. Нужна ми е помощ,за да я подкарам. Монтирал съм топлообменник към крановете на външно тяло от кл.Мидея18-ка. Коригирах идатчиците, но помпата тръгва и след1-2 мин. работа изключва. Не мога да разберра защо? Моля за помощСпецовете по термопомпи!
А с какво управляваш външното тяло ? Какво означава "коригирах и датчиците" ?

Това че работи 1-2 мин. означава, че толкова му стига да си направи проверките и да установи че нещо не е наред и затова изключва.
Do Piron45, Благодаря,че се включваш! Управлението ще бъде с оригиналната платка от вътр. тяло.Коригирах датчиците така,че когато от дистанционното настроя на 30гр.,фактически компресора да се напъва да постигне 55гр.
piron45 - майстор
термопомпен фен написа:
Do Piron45, Благодаря,че се включваш! Управлението ще бъде с оригиналната платка от вътр. тяло.Коригирах датчиците така,че когато от дистанционното настроя на 30гр.,фактически компресора да се напъва да постигне 55гр.
Това добре, но обикновено вътрешното тяло има поне 2 датчика. Единия мери Т на въздуха, а другия на фреона на радиатора. Втория по презумпция трябва да е сложен на топлообменника, а първия ще го манипулираш с дистанционното. Проблема е че системата няма да работи ако електрониката отчита, че я няма турбината на вътрешното тяло. Ако всичко с датчиците е наред и закачиш турбината да се върти би трябвало да тръгне. Пипането на датчика за въздуха /корекцията с резистор/ трябва да е внимателна в допустими граници, иначе климатика ще отчита грешка и пак няма да работи.
2v6 - майстор
термопомпен фен написа:
Първо я пусни без да коригираш датчиците :idea: Дори може да оставиш да работи вътрешното тяло на вода...

Какъв е тока преди да изключи?
До Piron45 и до 2V6,
1.Значи, ползвам и двата датчика, като ги закрепих по начина, който научих от този форум-въздушният на тръбата на връщащата вода,там където същата е хваната за топлообменника с фитинг на резба. Тръбният датчик съм "прилепил" към изходящата от топлообменника фреонова тръба. 2.Да, имам един пропуск -климатикът е конвенционален, помислих, че платката ще подкара термопомпата и без да закачам моторчето на вътрешния вентилатор, обаче май това е проблем.3. При включване токът е доста над нормалните 8А -около 11-12 А. 4. По принцип имам нужда от воден конвектор и както и вие ме съветвате, мисля да си ползвам вътрешното тяло, но преработено за воден топлонос, като го управлявам с термостат за конвектори и магнетвентил за вода. Коригирах датчика, за да лъжа климатика да грее водата до по-висока температура, защото ще грея и бойлер 150литра. Впрочем, преди време бях чел във форума за вашите термопомпи и първоначално бях сложил малък топлообменник между компресора и четирипътния вентил. Работеше, но грееше бойлера мнооого бавно. Затова направих тази преработка с по-голям топлообменник монтиран вече на мястото на вътр.тяло. Иначе забелязах, че дори при около -10гр. термопомпата грее водата до 50гр.
2v6 - майстор
термопомпен фен написа:
До Piron45 и до 2V6,
1.Значи, ползвам и двата датчика, като ги закрепих по начина, който научих от този форум...
Остави датчика за температурата на въздуха да мери температурата на въздуха.

Какъв е тока преди да изключи?

Тема "помощ за самоделна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: