Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
talaz1 - помощник
Моля, за мнение, днес при монтажа на нов климатик Daikin FTX50GV момчетата казаха, че било по сигурно тръбите отзад на вътрешното тяло да се заварят една за друга, а не да се свързват с муфите и с резба, както го дават заводски. Та завариха ги момчетата направиха пакетажа свързаха всичко и когато пуснаха фреона от вътрешното тяло се чу силно свистене и фреона изфиряса. Разкачиха те пак всичко и се оказа, че при заварката м/и тънките тръбите се е получила малка дупка и от там изпуска фреон. Завариха го пак надуха го за проверка, вакумираха го 30м., напълниха го със 1,5г. фреон, както е по предписание и климатика си тръгна нормално. Тествах го аз със дистанционното с кодовете за грешки и не излезе никаква грешка. Но един въпрос ме притеснява, при разкачването на тръбите от външното тяло изтече около една кафяна чашка масло. И сега се питам защото не съм толкова във час дали не трябваше отделно да се долее и маслото, което излезе от тръбите?? Моля за мнение и съвет?// Че климатика е маса пари да не издумка компресора преждевременно??
idunno - специалист
Бая неграмотен народ явно вече се занимава с монтаж на климатици :) По спомен мисля,че маслото е около 650 грама (не съм 100% сигурен, ).Може да се допълни количеството, което е изтекло.Става, с маслена помпа и масло (на вероятно POE - полиоестерно), и малко опит.Така и така монтажа е бил "приказка",за правилното доливане на масло ще трябва да си намериш други.
Проблем при полиестерното масло е, че е хигроскопично и трябва се внимава като се работи с него и да се "изсуши" когато е нужно ( с азот).
На твое място няма да го допълвам с масло, не е изтекло огромно количество.
dundurma - специалист
ВЕДНАГА ДА ТИ ГО МОНТИРАТ НАНОВО.това със заварките е некадърност и безумие
al4o - специалист
dundurma написа:
ВЕДНАГА ДА ТИ ГО МОНТИРАТ НАНОВО.това със заварките е некадърност и безумие
Ако зазарката е като хората проблема е нулев Друг е въпроса,че за да му изпуснат фреона значи не са вакуумрали иначе щяха да хванат пропускаИ стига с тези глупости бе то може и без вакуум то мързела не мори а мъчи

Тема "Помощ за изтекло масло на на Daikin" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: