• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
angelkitov - специалист
Здравейте,

ще купувам климатик за помещение 32кв.м. - хол и кухня в едно. Помещението има врата за тераса, един голям прозорец почти до пода и 2 по-малки прозореца, височината на тавана е 2,40м.
Бюджета ми е около 2200лв и за сега съм се спрял на DAIKIN FTXS35K за 2106лв. Ето му характеристиките http://www.mmc.bg/uploads/product_files ... G_2014.pdf

Мислите ли че избора ми е правилен или ще ми препоръчате друг модел/марка за тези пари?

За съжаление май съм изпуснал кредит енергийна ефективност към REECL - минал е срока...

Благодаря за отзивите!
EDI - майстор
Няма да достига мощност за това помещение.Най-подходяща е една 14-ица НОКРИЯ.Все пак най-добре е оглед на помещението от доставчика на машината.
angelkitov - специалист
EDI написа:
Няма да достига мощност за това помещение.Най-подходяща е една 14-ица НОКРИЯ.Все пак най-добре е оглед на помещението от доставчика на машината.
мерси за отговора! Заради прозорците ли мислиш, че ще е слаб? Че гледам го дават за 90 кубика а при мене е към 78 кубика. Иначе стаята е с 2 външни стени с гипсокартон и вата, а отвън в момента правим топлоизолация.
EDI - майстор
Те много работи дават, ама истината е другаде.На машината при -10 и остават 2,17 кв по номинал по данните на ДАЙКИН, надолу почти нищо няма да ти остане като отоплителна мощност - при -15 му дават 1,79 кв.Ти имаш около 80 кубика и ти трябват грубо около 5 и нагоре кв по номинал и добро максимато отдаване.ДАЙКИН-а е форсиран по номинал, който е залепен за максимала и не можеш да разчиташ на никакъв запас..Та, затова не е зле първо доставчика да си види помещението, да не студуваш после.
angelkitov - специалист
EDI написа:
Те много работи дават, ама истината е другаде.На машината при -10 и остават 2,17 кв по номинал по данните на ДАЙКИН, надолу почти нищо няма да ти остане като отоплителна мощност - при -15 му дават 1,79 кв.Ти имаш около 80 кубика и ти трябват грубо около 5 и нагоре кв по номинал и добро максимато отдаване.ДАЙКИН-а е форсиран по номинал, който е залепен за максимала и не можеш да разчиташ на никакъв запас..Та, затова не е зле първо доставчика да си види помещението, да не студуваш после.
яснооо, а този FTXS42K тогава ще свърши ли работа? или и той е малък?
EDI - майстор
42-йката по-бива, тя е с 1100 ватов компресор.Може и да ти свърши работа, ама зависи и какви температури търсиш.Пак няма да имаш никакъв запас - номинала е 5,4 кв, а максимала 6 кв, аз лично не бих си сложил тази машина.Май държиш да е ДАЙКИН.Не, че съм предубеден, ама ДАЙКИН си лежат на стара слава, за Европа моделите в общи линии не са нещо кой знае какво.Мисля си, че ще студуваш с тези модели.
angelkitov - специалист
ами не че държа точно на тази марка ама щото с такава фирма си правих консултациите. Иначе ми предлагат и модел за японския пазар F40PTEP за 2400лв но дистанционното му е на японски. Тази Нокриа 14 на какви пари може да се намери иначе?
EDI - майстор
2200-2300 без монтажа.Може и някъде на промоция да има с монтажа на цена около 2400.Абе, те като предлагат 35-ицата, поемат ли отговорност, че ще ти свърши тази работа, която ти искаш в студа.
angelkitov - специалист
за тази Нокриа говориш нали? http://vimax.bg/product/57/hiperinverto ... ocria.html

Иначе този DAIKIN F40PTEP дето ми го предлагат като японски гледам, че не е на 100V - техните там не са ли на 100?
EDI - майстор
Да, за тази.Големите машини за Японския пазар от 40 нагоре, са на 200 волта.
  • 1
  • 2

Тема "съвет за избор на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: