• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте! Нова съм в сайта. Искам да помоля за помощ. Имам проблем с климатика вкъщи. На Мидеа е 12-ка, модел MSG 12HRDN1 проблемът е ,че се приспива сам. Включвам го сутрин и вечер към 12-1 се приспива. На какво може да се дължи това, проблемът се появи след шоково спиране и пускане на тока от енергото , дали не се е повредил някой сензор ли не знам и аз? Благодаря!
todortv - майстор
Ами цял ден е бачкал и вечер му се приспива. :-D
Какво разбираш по приспиване: минава в по-тих режим, или спира напълно?
След това как тръгва нормално, сам или правиш нещо с дистанционното?
Нали таймера е изключен?
Пробва ли да го изключиш за няколко минути от мрежата?
EDI - майстор
По принцип модела е с висок минимум - 1 кв на отдаване.Поради това и поради качеството на хардуера и софтуера, ако е в по-малко помещение, имат този навик да "заспи".Ако правилно разбирам, върти стаен въздух и не включва компресора.Лечение е по-висока зададена температура, ако машината е в ред.Все пак точно може да се каже, ако извикаш да ти тестват машината.С една моя стара инверторна МИДЕЯ имах такъв проблем с комфорта, беше доста преоразмерена, та направо я смених.
Не , не върти въздуха, затваря се и външното тяло спира и вътрешното. Но като натисна копчето за пускане не тръгва, а все едно го изключвам тепърва и се налага да го натисна отново, за да тръгне и всичко си започва както обикновено.
EDI - майстор
Да не дефроства.За доктор е машината все пак, така във форума няма да стане.
Ами ако дефроства нали свети лампичката, а нищо не свети.Дали ще е много скъп ремонта? Благодаря много за отговорите.
EDI - майстор
Като го диагностицират, тогава ще кажат каква е повредата и колко ще струва ремонта.
todortv - майстор
Когато го включиш лампата на таймера свети ли?
Не виждам как майсторите ще го диагностицират, като "заспива" след толкова часа работа.
Пробвай да го изключиш от мрежата за няколко минути.
Ако лампата на таймера не свети и всеки път изключва след еднакво време и след изключване от мрежата не се оправи, вероятно EEPROМ-а е за презапис.
nikolovvd - майстор
На първо време можеш да го изключиш от захранващата мрежа - контакта и след 10-15 минути да го включиш отново.
Преди време (9-10 години) като ми монтираха първия климатик ми препоръчаха да не си играя с таймера, защото при спиране на тока и токови удари, натрупвал някакви грешки и спирал да работи. В последствие, след 9 години вярна служба и без нито една профилактика, наистина се повреди, но повредата се проявяваше в отказ да спре. Аз го изключвам от дистанционното, а външното тяло продължаваше да си работи. Вече е профилактиран и продължава да служи вярно на село.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с климатик Мидеа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: