Здравейте
Здобих се с FUJITSU ASY-24U-конвеционален.Та питането ми е следното:Къщта 85кв.м.хол25кв.м.спални 2бр.х15кв.м.кухня8кв.м.коридор 7кв.м баня+wc8кв.м.стълбище7кв.м.на всякаде панелни радиатори.Фибран 2см.под и таван.Стени 4см.ситропор+6см.вата+саидинг.Дограма Киомерлинг 5камери+Н.Е.стакло.Вазможно ли е с това климатиче да сатвориа една икономично работеща ТП
п.п.Въпросът е как се исчислява ТО
п.п.
в момента се отоплявам с ел.котел 15кВ.които работи в режим-2,5-5кВ.САМООБИСТВЕН разход,ама ЧОВЕК какво сам си направи
...и така нататък,670лв.ток жената ще ме изиаде
Идеията ми е такава,с една 109на JENERAL ELEKTRIK-Турска сглобка,и подходиащ ТО ,които с ваша помощ СЪФОРУМНИЦИ
ДА интегрираме към моията с-ма за отопение,да помага на ел.котлето с COP-си...,то дефакто котлето ще помага ТП или нещо такова 
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Морозов
- специалист
36 мнения в "Как да се избере правилният ТО"
kuuuuuul
- майстор
Дай подробности за този ел .котел,на каква температура работи,какъв е цикъла на работа .Ако сега успяваш да се стоплиш с 5кв. би трябвало да стане с ТП 7.4кв
,а пък щом имаш и конвектори още по добре.С ел.котела най точно можеш да си сметнеш необходимата мощност за отопление.
Морозов
- специалист
МТЕ-15кВ,за 82кв.м2,5височина,маистора сметна 14кВ.+200 боилер,преди това сам бил с камина с в.риза,ВИАДРУС22/29кВ ,и си викам стига съм дишал тиа пушаци,та ел.котел РАСИПИААА,Страшна
п.п.котела работи нонстоп 2,5-5кВ,А отвреме на време и на 7,5-10кВ Ужас 120кВ-24Ч и подържа70гр.на водата
,Маистора вика ,термоглавите на 0,и само кадето има хора на 2 или 3,и какво правиме търчиме из къщата с
жената и детео и въртиме кранове и тека се грееме,да ама сметката690,680
660лв
И така сега съм решил да се пробвам с една ТО,пък каквото сабйа покаже;Идеиата е такава че,като сами необходими 660лв.,/на СОР3,3 примерно = 200лв.
,поправетеме ако греша 
660лв
kuuuuuul
- майстор
На първо четене основната ти грешка е високата тем./70гр/ която поддържаш,ако искаш и с ТП такава тем. разхода едва ли ще ти е по различен/то 60гр е максимума и/.За проба задай на котела 40гр. и виж с такава тем. да ли ще можеш да се стоплиш и какъв ще ти е разхода/без бойлера/ при различни външни тем.След това ще видиме да ли ще стане и с ТП.Прегледай и мойта ТП как се държи при подобни условия. http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=23&t=40532
a_stoev
- майстор
Системите с термопомпа работят на ниска температура с голям дебит на водата и малко dT на отоплителните тела. Тръбите ти са тънки и няма как да се върже с термопомпа. С тънките тръби ще ти трябва по висока темпаратура и СОР ти отива на 2. Смени тръбите с 25, сложи си изолирани да може да ползваш системата и за охлаждане.
Друг вариант е пелетен котел. Поне няма да къртиш тръбите.
Друг вариант е пелетен котел. Поне няма да къртиш тръбите.
Морозов
- специалист
Здравейте,съфорумници.Реших да рискувам с един ДАИКИН FTX50,за основа на Моията ТП,сега изниква въпроса за мошноста и марката на ТО,така че,споделете мнениа и препоръки,,,
п.п.a_stoev,защто да ми триабва по голиям дебит на водата,не е ли по добре да се загриава по малко работен флоид 
Чаро
- Акълия
Морозов написа:Здравейте,съфорумници.Реших да рискувам с един ДАИКИН FTX50,за основа на Моията ТП,сега изниква въпроса за мошноста и марката на ТО,така че,споделете мнениа и препоръки,,,Колега, дочети преди да хвърляш пари!!!п.п.a_stoev,защто да ми триабва по голиям дебит на водата,не е ли по добре да се загриава по малко работен флоид
Има много изписано по форума, даже се учудвам на въпросите ти.
Никога не съм бил скъп на съветите, но отговори на готово има в магазина...
Принципа на работа и условията в които работи бързовара ти, има мнооого малко общи неща с термопомпа.
Морозов
- специалист
То и на Куууул,Феникс,Гали и др.ХРАБРЕЦИ
ТП небитриабвало да работят,но уви те бачкат и то добре.Аз искам съвет за мощност на ТО,А НЕ за моият бързовар
ВИЖ заглавието на темата,то по физичните закони и хиликоптера не триябва да лети но уви
Идеята ми е как да намаля сметките за ток на половина примерно с един капитал от 3000лв.а не да сатворявам перпетомобиле 
Последна промяна от Морозов на съб мар 09, 2013 12:46 pm, променено общо 2 пъти.
Тема "Как да се избере правилният ТО" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература