Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
КИМИ - специалист
Инвертор, работи нон-стоп в стая, в която никога ме няма,
как да го настроя за да харчи по-малко?
EDI - майстор
То зависи и от характеристиките на машината, ама слагай на най-висока степен на турбината.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
КИМИ написа:
Инвертор, работи нон-стоп в стая, в която никога ме няма,
как да го настроя за да харчи по-малко?
Като "никога те няма" за какво си го включил?
КИМИ - специалист
Топля цветята на жената с него.

Аз също си мислех, че HIGH е по-добре,
но един дето продава климатици ми каза да е на най-ниската, така включвал по-рядко,
защото на HIGH по-бързо изстивало вътрешното тяло
EDI - майстор
На ниска скорост ще топли себе си и ще има повече цикли ОН-ОФ, което води до по-висока консумация.На висока топлообмена на вътрешното е по-добър и по-добре поддържа температура в помещението при по-малко цикли.Всички данни за машините в сервизните са на най-висока степен на турбината, също така.А и разликите ти в консумацията, и да има такива ще са много малки, си мисля.
fox_vt - майстор
Като монтираха климатика казаха дръж го на макс или ауто за да е най икономичен.Пробвано е че лятото може да се кара на минимум но зимата тоя номер е противопоказан изобщо.Студения въздух сам пада надолу а топлия излиза с толкова малка скорост на лоу фан че веднага се издига нагоре и се засмуква от тялото и стаята е невъзможно да се стопли.
nikolovvd - майстор
fox_vt написа:
... топлия излиза с толкова малка скорост на лоу фан че веднага се издига нагоре и се засмуква от тялото и стаята е невъзможно да се стопли.
Поради тази причина на времето едни самолети с вертикално излитане и кацане, падаха като круши от 2-3 м при кацане. :lol:
КИМИ - специалист
Паркирах го на MED (средно), като че ли тая нощ не се мъчеше толкова.
Малко ми е преизчислен, де- 12- ка за хола 5Х3м.
dundurma - специалист
КИМИ написа:
Паркирах го на MED (средно), като че ли тая нощ не се мъчеше толкова.
Малко ми е преизчислен, де- 12- ка за хола 5Х3м.
12-ка не значи НИЩО

Тема "Kak e по-пестелив климатика- на LOW или на HIGH..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: