Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
paparosko - специалист
Здравейте,
От известно време ми прави впечатление, че перката на външното тяло на климатика не се върти. (Преди това просто не съм обръщал внимание.)
Иначе климатикът духа топло, но като че ли не е достатъчно ефективен - доста работи, а затоплянето, според мен е по-слабо и ми се струва, че по-често размразява.
Интересното е, че като побутна съвсем леко външната перка и тя започва да се върти - в началото бавно, постепенно увеличава оборотите, докато набере нормалните си (предполагам) обороти.
Предполагам, че щом перката на външното тяло на климатика не се върти има някакъв проблем.

Та въпросът ми е, ако това е така да ме посъветвате как да реша този проблем?

Бъдете здрави!

:)
chapara - майстор
Последно кога му е правена профилактика на климатика? Сега ако кажеш никога ще те разбера. :toimonster: :-D
paparosko - специалист
Преглеждан е по-миналата 2013 година септември месец.
chapara - майстор
Викай доФтора, заклинва перката, дано се разминеш с почистване и смазване само :roll:
kozl - майстор
При мен на LG-то монтирано преди 10-на години перката и компресора спряха по едно време. Причината - кондензатора, който се оказа 2 в 1. Т.е. два кондензатора в един корпус.
Ето ти подобна тема за спрял вентилатор, а там е снимката и на моя кондензатор.
И аз виках докторите, ама они не сакаха да ме лекуват, че положението неудобно за достъп до външното тяло и така си купих колан за осигуряване и неволята помогна да си сменя кондензаторите и климатика тръгна.
dyaneff - майстор
Може и кондензатор да е. Но е по-добре да го погледне човек който знае какво да прави.
idunno - специалист
+1 да се провери кондензатора
paparosko - специалист
chapara написа:
Викай доФтора, заклинва перката, дано се разминеш с почистване и смазване само :roll:
Мисля, че проблемът не се получава от заклинване, защото както писах по-горе перката се върти изключително леко, а и като спира прави доста обороти.

Както пишат kozl, dyaneff и idunnо ми се струва да е кондензатор, като в случая трябва да е пусков.
Ще проверя.

Благодаря на всички за отговорите.

:)

Тема "Перката на климатика не се върти!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: