Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ivosp - помощник
Здравейте майстори.
В началото на зимата приспособих инверторен климатик Fuji RSG-24LFC да ми топли водата в системата за отопление, но не съм доволен от работата на машинката при температури под -5 градуса.
Имам сондаж с достатъчен дебит (над 3 кубика/час съм тествал) с температура 10 градуса зимата и ниво на водата 5 метра. Гложди ме въпроса дали мога мога да ползвам тази система за преработката й във вода-вода като вържа външния изпарител на климатика към топлообменник, който е захранен от сондажа.
Ще се радвам разбиращите от материята да споделят идеи и да ги обсъдим.
ivosp - помощник
Отчасти намерих някои от отговорите в темата "Направи сам термопомпа" по-точно в схемите на " denuchi" и много ми хареса комбинацията с воден и въздушен изпарител. При неговите схеми обаче става въпрос за събиране на машината от нулата, а мен ме интересува преработката на готов климатик. Като се сложи воден изпарител къде да се върже, как да се върже и какви защити да се предвидят. Оправям се с микроконтролери и не ми е проблем следенето на параметри и управлението на консуматори.
JDM - напреднал
Аз имам такава самоделка от мидеа 24 инвертор. Ползвам я трета зима вече и съм много доволен. Ако желаеш мога да ти кажа как съм я преработил и оптимизитал.

Тема "Преработка на термопомпа въздух-вода във вода-вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: