Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dandan74 - специалист
здравейте,искам да попитам каква температура е нормално да вдига фреона на входа на топлообменника,защото при мен мога да постигам и 80 че и повече градуса.нормално ли е това или не?
валкиса - специалист
За какъв фреон става въпрос.
dyaneff - майстор
Не е нормално. Налягането е много високо.
http://www.csgnetwork.com/r410apresstempconv.html
lubomirlz - специалист
Според мен е нормално, но все пак трябва да кажеш на какви налягания работи машината.
Това е температурата на прегретите пари на компресора, които са винаги по-високи от температурата на кондензация.

Прикачен файл

Untitled.jpg
Морозов - специалист
Кдлега,бях с подобен проблем.Феникс ме посаветва да преместя въздушния датчик възможно най близко до Вх.на фреона ,нараво върху гайката и така повече от 57С не вдига :?
dandan74 - специалист
въздушния или тръбния ?
Морозов - специалист
Този,на фреона :?тръбният
:lol:
dandan74 - специалист
малко положителни резултати,преди месец монтирах наблюдателно стъкло на ТО и така регулирах нещата че всичко заспа,климатика падна на 700-800 вата консумация и реагира доста адекватно,в смисъл помпи се като се налага , а след това разтоварва.вярно че температурите отвън не бяха -10 но и около 0 се държеше добре.друг е въпроса че започвам да събирам пари и оферти за външна топлоизолация,защото имам почти толкова загуби колкото вкарвам като топло. #-o

Тема "температура на фреон вход в топлообменник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: