Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ktch_1964 - специалист
Здравейте на всички! За първи път пиша в този раздел ,въпреки че съм изчел почти всички теми.Преди време почти ми подариха
климатик Л ДЖИ 12 на фреон 22 , условието беше да го демонтирам и да го махам от там ,че щели да идват от някаква фирма
да монтират нов инвертор и искали 100 лв. за демонтажа на стария. За климите знам само това което съм чел във форума.
Казах на човека да го включи на студено-18гр. и работейки с крановете събрах фреона в външното тяло след което го демонтирах
След няколко дни го монтирах в къщи но каквото и да правя с дистанционното климата духа само горещ въздух,а ми трябва основно за охлаждане.Мисля си,че проблемът е четирипътен вентил, моля дайте ми съвет какво да правя. Ще съм много благода-
рен на всякакви съвети.
fox_vt - майстор
Или нещо си сбъркал при процедурата по събиране или не си направил добре връзките и фреона си е заминал.Колко горещ въдух духа като температура?Ако проблема е в четирипътния може леко да го чукнеш с дръжката на една отвертка докато климатика работи.Ако ли не ще трябва да извикаш техник да види има ли изобщо фреон.
ktch_1964 - специалист
Благодаря,за съвета,днес мислех да махам ламарините на външното тяло и да проверя идва ли напрежение до бобината на вентила,но като се върнах от работа валеше дъжд и се отказах. При включено охлаждане трябва ли на вентила да има напрежение? Мислех си при откачени кабели от вентила и изключен от мрежата климатик да подам напрежение с отделен
кабел само на бобината на вентила и да се уверя ,че щрака.
валкиса - специалист
Правилно ли си свързал кабелите между двете тела. :?:
ktch_1964 - специалист
Така мисля,все пак като отвориш капачето на кабелите на вътрешното и външното тяло там има схема на връзване по цветове.
al4o - специалист
Това чудо има ли фреон :? Манометрите какво показват :? За фреон 22 темп. изпарение ти е 0 гр Освен да си го изнудил да работи на топло,и да не иска студено не виждам причина да тормозиш четрипътния :) Кабела за комуникация между телата трябва да се спази по цветове :)
ktch_1964 - специалист
След като написах последния пост отворих външното тяло ивидях вентила и го млатих малко с дръжката на една отверка.
Накарах жената да пусне климатика и тя каза,че е започнал да охлажда,УРАААААААА чудото стана! Не знам на какво се дължи
това явно при преместването вентила е блокирал. След като затворих външното тяло и слязох от стълбата няколко пъти превключвах от топло на студено и климата работи без грешка. Нямам манометри и не знам какво налягане на фреона вдига,но
измерих температурата с един стар живачен термометър производство на ГДР "не знам колко е точен" и той показа 45 гр. на отопление като го държах пред жалюзите. Вече писах ,че климата ми трябва основно за охлажане , от форума знам,че дори да
липсва малко фреон ,машината ще охлажда ,но по трудно ще топли.Сега вече с удоволствие си пия ракията.
fox_vt - майстор
=D> :partyman: Браво мина по тънкия вариант.

Тема "климатика не охлажда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: