• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
blagoispasov - специалист
Здравейте!
Имам обикновен климатик Осака 12-ка, купуван преди около 3 години. Това лято ме предаде точно в началото на юлските жеги.
Независимо каква температура задавам, духа без да охлажда. Компресора го чувам, че бръмчи т.е. не е изгорял.Утре или другиден ще идват техници от фирмата от която го купих, за да го ремонтират, но бих искал да попитам профитата във форума на какво може да се дължи повредата. Климатикът е като този от линка:

http://technostilbg.com/product-page/%D ... ch-12-sme/

Да доуточня, че не охлажда нито в режим cool нито когато е на auto, като на auto си стои само на 25 градуса и не мога да го променя от дистанционното.
Дали е изпуснал фреон или е нещо по елктрониката?
solar_entusiast - специалист
Ако включва компресора и не хлади. Или е фреон, или е компресор.
Дано е първото.
Lisko - майстор
А навън духа ли въобще ?
Tова за навън не го разбрах, но да докладвам:
Заредиха климатика с фреон, като сложиха и нови гайки и сега е екстра. Техникът ми каза, че е нормално да не може да се променя стойността на температурата в режим auto. Цена - 60 лева.
:partyman:
lov - майстор
И даде ли ти гаранция че е намерил от къде е теча? Щото то така най лесно пълним и колкото изкара. Догодина освен на ново зареждане, я масло да сменим, я компресор важното е да имаме работа нали има кой да плаща. Пък какво от това че след като си е заминал и е поизтече фреонеца зимата ще харчи ток колкото духалка за същата работа.
idunno - специалист
За Osaka гаранцията е докато изкара.Климатик, който е подигравка.
Гаранция - Франция, за 60 лева няма да я тъним сега я :lol:
Осака са си екстра, в къщата на родителите ми има монтиран по-стар модел, също пет - шестстотинлевов, работи вече 10 години без абсолютно никакви проблеми, следващият климатик, който ще купя, вероятно пак ще е Осака.
lyubohar - майстор
Имал съм и скъп и евтини климатици.
Като монтираха Хайера в апартамента на родителите ми от любопитство
погледнах във вътрешното тяло-ами почти всичко беше Панасоник.Още работи.
А Панасоника ми преди 10год.за 1200$ долара изкара 4 години.
Елит имам в една гарсониера-вече работи повече от 10 год.Сменен само един кондензатор.
На мястото на Панасоника-Мидея.Работи вече 5 години без никакви проблеми.
И съм решил-евтини климатици.Чупи се-купувам нов.
Баш!
За последните пет години работих в офисите на две фирми. и в двата има скъпи инвертори - Панасоник, Дайкин, Митсубиши плазми мазми и асънамъ... Еми точно толкова шумни са колкото и петстотинлевовата Осака, изразходват практически същото количество електроенергия... Не съм скръндза, но не виждам никакъв смисъл да дам три - четири пъти повече пари за едно и също нещо.
idunno - специалист
Е, Хайера е най-лошото което може да случи на човек :-D :-D
Като цяло марките(да ме прощават пропуснатите), които не им е силната страна климатизацията:
1.Хайер- няма такова лошо изпълнение, за утеха на ползвателите- хладилниците са ок.В Правец могат да се горедеят с техния ЛД или каквото там му беше името.
2.Осака- китайска мидеа- мечтата на българина да се топли евтино през зимата, така че съседите да му завиждат...не само за ракията.
3.Мидеа(да,да старата е изкарала 10 години :-D )
4.Фуджитсу и деривативите там :Дженерал, Фуджи и каквото там всеки китайски гараж произвежда.Японски били- японците почнаха да получават български заплати и оттогава правят специални "японски" климатици за България
5.Разните марки Snaige Aux Neo и други знайни и незнайни воини.
6. Тошиба Саню и останалите, които от касетки и касетофони решиха,че познавайки хладилния цикъл, могат да се разпищолят на тази тема.
7.Грий- работи ,ама не чак както очаквате за парите.Особено зимата.Евтино не е равно на хубаво.
Не могат всички могат да имат хубав климатик, но могат да се постараят.
Защото обяснения от сорта взеха ми 60 лева..Даже е малко.
ЛИПСАТА НА АКЪЛ СЕ КОМПЕНСИРА С ПАРИ.
  • 1
  • 2

Тема "Защо не охлажда климатикът?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: