Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
stoy@n - специалист
Климатика е Lenox и не е инверторен. Когато го стартирам компресора спира след 15-20 секунди и се чува слабо бучене и изключва защитата. Климатика продължава да си работи, но не охлажда. Вентилатора на външното тяло си работи нормално като се включи компресора и втрешното тяло си духа студено. Първото за което се сетих е работния кондензатор на компресора 35мf/400V смених го, но същата работа. Номиналния работен ток на компресора е 4.9А, но като премерих след старта беше 8.5А и малко преди да спре започва да се покачва, а като спре скача на 16А и защитата изключва. Дали е заминал компресора или пропускам нещо съществено?

Поздрави,
Стоян
Aleksandars - специалист
Компресора е заминал - не е нормално да отива толкова бързо на такъв ампераж.
stoy@n - специалист
Ами и аз това помислих, но реших все пак да попитам.... не съм експерт :)
Явно му е дошло времето вече и ще трябва да го сменя :?
Само да вметна, че е работил над 4 години 24/7 :-D
idunno - специалист
То че е компесора е, ама си го замери за окъсяване преди да го хвърлиш, ей така за всеки случай.Няма нужда заместителя да е на Ленокс(Копеланд трябва да е), става всеки друг компресор със същите параметри става.
stoy@n - специалист
idunno написа:
То че е компесора е, ама си го замери за окъсяване преди да го хвърлиш, ей така за всеки случай.Няма нужда заместителя да е на Ленокс(Копеланд трябва да е), става всеки друг компресор със същите параметри става.
Не съм проверявал цената за компресора каква е, но ми се струва, че ще е близка до тази на нов климатик... :? Не знам дали си струва усилията... или освен ако не ме удари съчмата, ей така от спортна злоба да го подменя :-D
атстоилк - помощник
Да по-добрия вариант е да си купиш нов климатик и то инверторен, така хем ще се отопляваш повече хем по-евтино ще ти излиза.
Аз си взех 12-ка Fujitsu и съм много доволен и даже го взех на промоция с монтажа.

Тема "Компресора спира след 15-20 секунди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: