Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
harleybg - помощник
Здравейте,
Апартаментът е на последен етаж и има вентилационна шахта на тоалетните с размер 0,5х0х5м. Ако поставя пластмасов въздуховод с височина 1м в нея и вържа от другата страна аспиратор дали биха се върнали миризми надолу към тоалетните? Другото, което ме притеснява е, че ако влезе случайно дъждовна вода, би се стекла към аспиратора.
chapara - майстор
Направи го над покрива(комина) с клапа и шапка.
harleybg - помощник
Забравих да спомена - комина и в момента има шапка/похлупак от бетон. Т.е. вода не би трябвало да попадне, но... все пак. Тъй като е затворен коминът отгоре няма да е толкова лесно да сложа дълга тръба, която да я прикрепа към вентилацията. Затова си мислех едно коляно в стената и метър нагоре, защото при по-голяма дължина не знам дали няма да се счупи с времето. Клапата би пропуснала вода със сигурност. Този ефект бих го използвал и така: слагам тройник - средата към аспиратора, нагоре тръба и надолу обратно сложена клапа, която през процепите да пропуска евентуално попаднала вода към шахтата(лошото е, че след като не са толкова плътни сигурно ще пропускат и миризми). Не знам и дали с времето не биха се отложили мазнини по тази клапа. Все пак това не е ресторант, аспиратора има филтър, но до какво протежение на въздуховода се отлагат налепи?

Тема "Аспиратор, въздуховод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: