Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
jameson_2001 - специалист
Предстои ми изграждане на аспирация на мойта малка дърводелна-въздуховоди,вентилатор,бункер и т.н.Става въпрос за 6 машини(Банциг,абрихт,щрайхмус,фреза,циркуляр,лентова шлайфа).Помещението е малко около 45 квадрата.Отворен съм към всякакви идеи,проекти,мнения,цени а и ако някой продава също.
vanko68 - специалист
Преди години около баща ми се занимавах с това.Най-евтино и добре се получи в ПВЦ Ф110 мм до всяка машина,с ръчни клапи на всяка машина,за да се пуска "смукането" съобразно работещата машина в момента.Неработещите затваряхме,за да има силен дебит. А за вентилатор взехме един захвърлен от завод,поправихме мотора и го ползвахме години.Бункер нямахме,направихме си нещо като сандък 2х3х3 м,вентилатора бълваше талаша в него и го чистехме в месеца веднъж.
Общо взето и моята идея е такава само трябва да си намеря към 30м.ПВЦ въздуховоди 110,10м. с по-голям диаметър и вентилатор.А... и присъединители.
vanko68 - специалист
ПВЦ за ВиК бре ,има 110,160 и т.н И всякакви фитинги-колена,тетки,разклонения,дъги и т.н.
Vanko Съгласен съм с тебе,не се бях сетил за ВиК ПВЦ,а и предполагам че ще излезне и малко по-евтино.
iveliks - специалист
колеги незнам но няма ли да има проблем със статичното електричество получено при триенето на дървесната прах и стърготините.в нашия цех ползваме една прахосмукачка професионална е и след като събира и само да се дъпре човек до нея и става ток.Помислете .
Сега си търся центробежен вентилатор - втора ръка.
ZEDYCUS - майстор
От къде си.В Пловдив в стария ЕАЗ (електро апаратурен завод)има такива центробежни вентилатори.За цена не знам.Но разпродават всички стари машини.Шефа ми ,беше взел два прозоречни вентилатора(0,35кв двиг) за 50 лева.
Колеги, намерих си вентилатор и въздуховоди. Като се поусвободя(февруари или март) ще почна да си монтирам вентилацията!
Благодаря на ZEDYCUS и на всички отзовали се! :thumbs:
ZEDYCUS - майстор
:) Ще чакаме снимки и инфо.

Тема "Аспирация за дърводелска работилница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: